Extra startkans tijdens zeepkistenrace

Vrijdag 4 mei 2012

Door Redactie

D&R Fotografie

Had je vorig jaar nog pech als je in de hekken vloog bij de belangrijkste afdaling van de dag, dan krijg je dit jaar een herkansing. Alle deelnemers mogen twee keer starten en de beste tijd telt.

“Een afdaling in zo’n zeepkist lijkt makkelijk, maar is het zeker niet. We bieden de kinderen altijd de gelegenheid om op het parcours te oefenen voorafgaand aan de wedstrijd, maar dan nog blijft het moeilijk” aldus de organisatie Stichting Doe-Kids. “Omdat de kinderen er helemaal naar toe leven, is het een grote teleurstelling als het net bij die afdaling mis gaat. Daarom bieden we ze vanaf nu een tweede kans. De beste tijd geldt. De organisatie adviseert daarom: bouw een eigen kist, speel en oefen er lekker mee en maak meer kans! Bovendien ook op de prijs voor meest originele zeepkist.” De organisatie heeft ook kisten voor 5 euro in de verhuur, voor de kinderen die geen eigen kist kunnen bouwen of spontaan besluiten om mee te doen.

Er zijn twee categorieën: 5 t/m 8 en 9 t/m 12 jaar. En veel gesponsorde prijzen: snelste rijders, meest originele zeepkist en natuurlijk een pechprijs voor degene waar het allemaal echt tegen zit.

Naast de race zijn er nog meer wedstrijden op het Festivalterrein: kinderen kunnen meedoen met de Blinq sponsgooiwedstrijden en No Tomatoes Next Model. Bovendien zijn er veel stoere activiteiten te doen en te zien. Helicon leert je survival technieken met onder andere boomklimmen en kompas lezen, leef je uit op de 20 meter lange stormbaan en bekijk de ‘vet coole’ motor trial demo midden op het festivalterrein.

HIER vind je meer informatie over het festival en het inschrijven. Het festival is tijdens Hemelvaart op donderdag 17 mei. Zie ook onze AGENDA.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?