Familie Van Rijn bakt ze bruin

Zaterdag 31 december 2016

Door Redactie

De familie Van Rijn aan de Zwarteweg bakt ze al jaren bruin. Een paar honderd oliebollen en appelflappen wel te verstaan. Daarnaast trakteren ze familie,  vrienden, bekenden en buurtgenoten op hartversterkingen in vloeibare vorm. En als de gasten aan al die zoetigheid niet genoeg hebben, is er ook nog soep. Of een salade. Of allebei. Pierre van Rijn sleept de kratten bier aan en stookt het vuur in de tuin in een ton hoog op. Want de woonkamer kan de drukte niet altijd aan.

Al een jaar of vijftien staan Willeke van Rijn en haar zus Ans Bouwmeester achter de friteuse. Het geheim van het beslagrecept geven ze niet prijs. Voor de rest zijn ze openhartig en gastvrij. Iedereen is welkom en  de portemonnee kunnen ze thuis laten. Susanne, de dochter van Willeke verricht hand- en spandiensten en springt bij waar dat nodig is. Als het aan de Van Rijntjes ligt houden ze de traditie nog tot in lengte van jaren in ere. Ze hebben dan ook zojuist een nieuwe friteuse aangeschaft want de ouwe heeft t begeven. En het gebruikte vet gaat eenmaal afgekoeld netjes in flessen. Niets verdwijnt in het riool, op de verteerde resten van de maaltijd na dan. Maar dat is pas volgend jaar.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?