Feestweekend bij Muziekvereniging Eendracht

Donderdag 20 april 2017

Door Margo Hulleman-Klein

Muziekvereniging Eendracht- foto uit 1935

Officieel is het jubileum pas in september, maar door het hele jaar heen viert Muziekvereniging Eendracht haar 95-jarig bestaan. Dit wordt komend weekend, zaterdag 22 en zondag 23 april gedaan met een Muziekfestival bij het repetitielokaal Wijkgebouw Vrijzicht aan de Zichtweg 92 in Apeldoorn.

Het oudste lid van Muziekvereniging Eendracht, Wim Mulder (85 jaar), wordt er soms stil van bij het besef dat de vereniging al 95 jaar bestaat. Begonnen als jongetje van ongeveer 11 jaar oud blaast hij nog steeds zijn muzieknoten mee. Op de vraag of er veel veranderd is in al die jaren antwoordt hij: ,,Het genre van wat we spelen is vooral veranderd. Waar het in vroegere jaren nog vaak echte concertstukken en marsen waren die gespeeld werden, wordt dit nu ook zeker gedaan, maar afgewisseld met de wat lichtere muziek die bij het grote publiek bekend is.”

Ook heeft de opzet van de concertavonden een flinke metamorfose ondergaan. Wim vertelt: ,,Nu geven alle groepen op een concertavond acte de présence om te laten horen wat ze hebben geleerd in de afgelopen periode. Met de verschillende leerlingengroepen bij de fanfare en slagwerkgroep is dit vaak een avondvullend programma. Dit was eerder wel anders. Toen gaf alleen de fanfare een concert tot aan de pauze, na de pauze werd dan het stokje overgenomen door de toneelvereniging en na afloop was er nog gelegenheid om een dansje te maken. Dit kun je je nu niet meer voorstellen.” Hij heeft veel zin in het komende weekend. ,,We gaan er een mooi weekend van maken”, zegt Wim vol trots.

Muziekverenigingen uit Apeldoorn en omstreken gaan er zaterdag 22 april een muzikale dag van maken terwijl er in en om Vrijzicht tussen 11 en 16 uur ook genoeg te beleven is voor jong en oud. Op zaterdagavond om 19.30 uur geeft Muziekvereniging Eendracht samen met bevriende muziekvereniging Musikeverein Lelbach uit Duitsland haar concert in de tent. Op zondagochtend 23 april om 10.30 uur staat er een koffieconcert gepland. De toegang is voor beide dagen gratis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!