Fietspoint onder het station gaat sluiten

Dinsdag 16 mei 2017

Door Redactie

Grote posters met ‘Opheffingsverkoop, alles moet weg!’ bij de fietsenstalling en fietsenwinkel Fietspoint onder het centraal station van Apeldoorn kondigen aan dat de zaak gaat sluiten. Per 1 juli kan de fiets daar niet meer neergezet worden. Tot groot verdriet van de medewerkers van de zaak.

,,Echt heel erg jammer, we weten zelf ook nog niet goed wat er gaat gebeuren”, meldt de locatiemanager. ,,We moeten het kaal opleveren en daarna is het aan de NS. Zij krijgen het beheer erover. Voorlopig zullen we dicht zijn en zijn er bijvoorbeeld ook geen huurfietsen te verkrijgen. Zonde, want OV-fietsen verhuren we heel veel, soms wel 150 per dag.”

Corien Koetsier, woordvoerder van de NS, laat weten dat alle Fietspoint-vestigingen in beheer komen van de NS. ,,Samen met ProRail wil NS zorgen voor een bereikbaar en toegankelijk station met aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen. Zij werken hiervoor onder andere samen met gemeenten. Om te zorgen dat de kwaliteit van de stallingen verbetert en overal gelijk is, wil NS de aansturing van de stallingen zelf op zich nemen. Daarom worden contracten die aflopen met exploitanten beëindigd.”

Dit hoeft overigens niet te betekenen dat de werknemers op straat komen te staan, benadrukt ze. ,,Wij begrijpen dat dit voor de betrokken stallinghouders veel impact heeft. Daarom gaat NS met elke exploitant afzonderlijk in gesprek om goede afspraken te maken. Medewerkers met een vast contract gaan mee over naar de nieuwe exploitant. Zij zullen in de stalling blijven werken. Voor de nieuwe invulling van de stalling wil NS maatschappelijk verantwoordelijkheid nemen en kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een rol spelen. NS voert in alle zorgvuldigheid persoonlijke gesprekken met de betrokken stallinghouders over een oplossing op maat. Dit beleid werpt zijn vruchten inmiddels af en met veel stallinghouders is in goed overleg tot een oplossing gekomen.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?