De Ongeziene Gezien in CODA

Dinsdag 2 oktober 2012

Door Redactie

Fototentoonstelling ‘de Ongeziene gezien’ in CODA museum Voor de vierde en laatste keer heeft de gemeenschap van Sant’Egidio een fotowedstrijd en –tentoonstelling vormgegeven.

Het fotoproject “de Ongeziene gezien” was een oproep aan de inwoners van Apeldoorn en omgeving om te laten zien wie niet gezien wordt, te laten zien wat een ander niet ziet. Wij riepen op om foto’s te maken van armoede, uitsluiting en eenzaamheid of sporen daarvan. Foto’s van de mens die anders is, er anders uitziet, die anders doet en waar we het liefst met een grote boog omheen lopen. Elk jaar kwamen er weer honderden foto’s binnen en zag weer een indrukwekkende expositie het licht in verschillende openbare ruimtes in diverse plaatsen.

De laatste expositie, als afsluiting van het fotoproject, zal worden gehouden in CODA museum. Deze expositie is nu breder opgezet en bestaat uit drie onderdelen: Ten eerste de selectie door de jury uit de honderden inzendingen. Ten tweede portretfoto’s die beroepsfotograaf Sjaak Verboom heeft gemaakt van bewoners van Omnizorg en Apeldoorn-Zuid met eromheen foto’s die deze mensen zelf hebben gemaakt van hun eigen leef- en belevingswereld. Ten slotte een videopresentatie van de totstandkoming van de tentoonstelling, de jurering en de beste foto’s van de afgelopen jaren.

Tijdens de opening zal ook een boek gepresenteerd worden met verhalen van mensen achter de foto’s: ‘de Ongeziene gezien, verhalen over levenskunst’.De expositie zal door Hilde Kieboom geopend worden, de oprichtster van de gemeenschap van Sant’Egidio Antwerpen en de voorzitter van de gemeenschap in de Lage Landen. Zij zal een lezing geven over de gemeenschap van Sant’Egidio en de tentoonstelling openen door de winnende foto’s bekend te maken. Wireless, de Hemels Gelagband uit de Maten, zal de opening muzikaal opluisteren met hun muziek en zang. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn op zaterdag 6 oktober om 15.00 uur, CODA museum, Vosselmanstraat 299 Apeldoorn.

(www.deongezienegezien.nl)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?