Fout

Zaterdag 5 mei 2012

Door Geert Westra

We rijden op de dag dat de doden worden herdacht naar de stortplaats, mijn buurman en ik. Een aanhangwagen vol met afgedankte materialen, overtollige planten uit de tuin en twee dozen met oud papier met daar voor een Volvo 245 GLE bouwjaar 1985. Mijn buurman is uit 1925 en hij heeft de oorlog meegemaakt, een oorlog waar volgens hem maar beter niet meer over gesproken kan worden. Het is te lang geleden en de mensen die begrijpen waar hij het over heeft sterven uit. ‘Daarmee verdwijnt de oorlog ondanks het nationaal herdenken’, zegt hij terwijl we wachten voor het stoplicht.

Soms, heel soms probeert hij het nog met een anekdote met daaropvolgend een verhaal over het stelen van kippen met een mislukte afloop. Het is laat als ik naar bed ga, ik heb naar een merkwaardige uitzending van ‘Pauw en Witteman’ gekeken en ben er niet wijzer van geworden. Overdenk de merkwaardige discussie op Apeldoorn Direct over het afgelasten van een festival en vraag me af waarom ik daar zelf aan deel heb genomen en probeer de verontwaardiging van velen te begrijpen. Op de radio geeft de burgemeester zijn visie op de gebeurtenissen in Vorden waar ook al het merkwaardige de boventoon voert.

‘Vorden is fout’ laat een vliegtuigje de inwoners van Vorden weten, deelnemers aan een discussie laten bestuurders weten dat zij ook fout zijn en bij ‘Pauw en Witteman’ laten CDA’ers nu ineens weten dat Wilders ook fout is. Ik vraag me af ‘is er nog wel iemand die niet fout is’ en neem me voor morgen aan mijn buurman te vragen of ik ’n keer in zijn Volvo 245 GLE bouwjaar 1985 mag rijden en doe het licht uit.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?