Geef anderen eens een compliment; Nationale Complimentendag

Zaterdag 1 maart 2014

Door Rianne

Open source

Vandaag is het Nationale Complimentendag. De dag om uw vrienden, familie en collega’s eens een complimentje te geven. Wat deze dag uniek maakt is dat deze dag geen commerciële doeleinden heeft, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Valentijnsdag en moederdag. Complimenten zijn immers niet te koop.

Complimenten geven en ontvangen is gratis, en toch kan het anderen en uzelf een geweldig gevoel geven. Vandaag wordt er speciaal aandacht gevraagd om anderen eens complimenten te geven.

Misschien denkt u nu wel: ooh, alweer zo’n Nationale ….. dag. Bijna dagelijks is het een bepaalde dag, of deze dagen nut hebben valt te betwijfelen. Verder: zou het geven van complimenten niet vanzelfsprekend moeten zijn? Iets dat u dagelijks doet? Toch geven we vrij weinig complimenten, hoewel we ervan houden om complimenten te ontvangen. In plaats van te kijken naar negatieve kanten van anderen, kunnen we beter kijken naar de positieve en deze benadrukken.

Ik denk dat het goed is dat er een dag zoals deze is, een dag waarop hierbij wordt stil gestaan. Het geven van complimenten kost weinig moeite en het is helemaal gratis! Voor ideeën om een ander eens in het zonnetje te zetten kunt u terecht op de website van Nationale Complimentendag. Heeft u vandaag al een compliment gegeven aan iemand?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!