Geen Junebug, maar Moonyard!

Maandag 18 maart 2013

Door bazbo

Gerard Oltmans

Altijd weer een verrassing wat er op zondagmiddag komt spelen in Gigant Café. In de meeste gevallen weet ik totaal niet welk bandje of artiest er komt en laat ik mijzelf overdonderen. Afgelopen zondagmiddag 17 maart was dat niet het geval.
Junebug komt niet!’ schreeuwde De Vrouw ’s morgens vanachter Facebook vandaan. ‘We krijgen een of ander bluesbandje!’

Moonyard, zo blijkt het een of andere bluesbandje te heten. We komen iets voor vieren binnengelopen en de band is al volop aan het spelen. Soundcheck? Vast, want de optredentjes beginnen altijd om kwart over vier. Niet dus.
Het geluid is goed, maar luid. Als de muziek speelt, is een gesprekje niet meer mogelijk. Als de muziek zeer goed is, is dat niet erg. Is de muziek zeer goed?

Ik hoor in ieder geval prettige samenzang en leuke nummers. The Weight van The Band, Psycho Killer van Talking Heads, Keep On Running van Spencer Davis Group en nog wat meer (semi-)klassiertjes. Best aardig. Best goed gespeeld ook, maar alles klinkt hetzelfde, een beetje vlak, een beetje worst. Het vlamt en het spettert niet. Blues is toch emotie? Blues moet toch uit je tenen komen? Hier blijft het allemaal zeer netjes. ‘Bloedeloos’, is dat een passend woord?

Er is redelijk veel publiek. Dat is mooi, dat steeds meer mensen op zondagmiddag de weg naar het Gigant Café weten te vinden. Toch moet het ook niet te druk worden, hoor. Als de muziek te luid is, is een gesprekje niet meer mogelijk, maar als er veel publiek is, gaat iedereen door de muziek heen zitten blaten. Ook niet fijn. Zeker niet voor de mensen die vanmiddag voor het ‘podium’ zitten te genieten. En die zijn er zeker.

Moonyard is een of ander bluesbandje dat uw zondagmiddag kan veraangenamen. Zoals afgelopen zondagmiddag 17 maart. De afsluiter Feelin’ Alright (van Traffic, maar beroemd gemaakt door Joe Cocker) blijkt plots een klapper. Jammer, begint het net leuk te worden, kappen ze ermee. Zou Junebug een fijnere zondagmiddag hebben opgeleverd? Misschien.
Tot zondag weer!


Apeldoorn, maart 2013

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?