Gemeente Apeldoorn doneert laptops aan zwerfjongeren

Donderdag 30 maart 2017

Door Daniel van Harmelen

Vijf Apeldoornse ‘zwerfjongeren’ kunnen eindelijk de digitale weg inslaan. De gemeente Apeldoorn heeft vijf laptops gedoneerd aan het Team Outreachend Apeldoorn. Laptops zijn voor zwerfjongeren vaak te duur, maar wel broodnodig in de huidige maatschappij.

Initiatiefnemers Mariëtta Buitenhuis (D66) en Sukran Aksoy (Lokaal Apeldoorn) overhandigden de laptops aan Marco Betman. De laptops gaan naar zwerfjongeren die net zwerver-af zijn. Die jongeren moeten veel regelen met de gemeente en andere instanties, maar dat moet tegenwoordig allemaal digitaal. ,,En zonder laptop wordt dat erg lastig. Vandaar deze actie”, legt Buitenhuis uit. Wat Aksoy betreft is dit ‘slechts’ de aftrap. ,,We houden de vinger aan de pols bij de gemeente Apeldoorn voor nog meer laptops”, vertelt ze.

De laptops werden voorheen gebruikt door de ambtenaren van gemeente Apeldoorn, maar zijn door de ambtenaren afgedankt. Ze worden gratis gerepareerd door Jaap de Ridder van Computersupport Apeldoorn, een eenmansbedrijfje aan de Asselsestraat. Zo moeten er bijvoorbeeld harde schijven in komen. De gemeente heeft de harde schijven eruit gehaald, omdat daar gevoelige informatie op kan staan.

Op de vraag hoeveel laptops Betman ongeveer nodig heeft, antwoordt hij ,,nou, zo’n 130″. Hij vult dat snel aan met ,,maar eigenlijk wil je meer mensen helpen natuurlijk. Er zijn veel meer mensen die dit niet kunnen betalen.” Hij heeft al wel een idee hoe mensen hem kunnen helpen: ,,Er moeten in ieder geval harde schijven in. Die kunnen wij nu heel goed gebruiken!”

Mede-initiatiefneemster Annika Lemmen (Lokaal Apeldoorn) kon er niet bij zijn.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Kevin van de redactie
Meer dan 1.900 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!