Gemeente Apeldoorn en Circulus bedanken inwoners voor scheiden afval

Maandag 24 maart 2014

Door Redactie

Yke Ruessink

Gratis compost in trek
Naar schatting 7.400 inwoners uit de gemeente Apeldoorn haalden op de Compostdag op zaterdag 22 maart gratis compost op. Op 12 locaties werden in totaal 37.000 zakken GFT-compost uitgedeeld. Zo’n 80 vrijwilligers van verenigingen en kerken waren actief om het compost uit te delen. De actie was een initiatief van de gemeente Apeldoorn en Circulus om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun afval.

Het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT) zorgt voor minder CO2-uitstoot, behoud van grondstoffen en lagere verwerkingskosten. In 2013 werd in de gemeente Apeldoorn bijna 20 miljoen kilo GFT apart ingeleverd, gemiddeld 124 kilo per inwoner. Het GFT is omgezet in compost en groene energie. De compost kregen de inwoners op de Compostdag cadeau als bodemverbeteraar voor de tuin.

Vrijwilligers
Inwoners stonden al vroeg in de rij voor het gratis compost. De Compostdag werd uitgevoerd met hulp van 21 verenigingen en kerken. Zo’n 80 vrijwilligers waren in touw om het compost uit te delen en de actie in goede banen te leiden. Per huishouden konden vijf zakken compost opgehaald worden op vertoon van de grofvuilpas. Er gold ‘op=op’ en bijna alle uitdeelpunten waren inderdaad voor de geplande eindtijd van 14.00 uur door het compost heen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?