Gemeente zoekt opvolger kinderburgemeester Jorn

Vrijdag 4 juni 2021

Door Redactie

Still uit het filmpje

Een heuse ambtsketting om, mee naar officiële gelegenheden en meedenken over wat er in Apeldoorn nog zou moeten komen of zou moeten gebeuren voor kinderen. Dat is in het kort wat de taak van kinderburgemeester inhoudt. In totaal hebben 2 Apeldoornse kinderen er inmiddels ervaring mee: Sibel Özcan en Jorn Kneppel. Sibel was de eerste kinderburgemeester en droeg vorig jaar het stokje over aan Jorn. En dat stokje, of eigenlijk de ambtsketting, die draagt Jorn binnenkort weer over aan zijn opvolger.

Kinderen die in de gemeente Apeldoorn wonen en die in groep 6 of 7 van de bassischool zitten kunnen nu ‘solliciteren’ voor kinderburgemeester van Apeldoorn. De kinderburgemeester is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor de belangen van kinderen. Hij of zij helpt en adviseert de burgemeester bij allerlei (kinder)activiteiten. Samen met andere kinderen kan de kinderburgemeester ook ideeën bedenken voor leuke nieuwe activiteiten in en rond Apeldoorn.

Filmpje insturen

Om kans te maken op deze functie moet je in groep 6 of 7 van een van de basisscholen in de gemeente Apeldoorn zitten. Je kunt ‘solliciteren’ door een leuk filmpje van maximaal 30 seconden van jezelf te sturen via Whatsapp naar: 06-18 88 92 33 vóór maandag 7 juni, 10.00 uur. “Vertel daarin wie je bent, op welke school je zit en natuurlijk waarom jij graag kinderburgemeester van Apeldoorn wilt worden”, meldt de gemeente. “De manier waarop je de video maakt mag jezelf weten, dus verras ons maar!” De filmpjes worden na de deadline beoordeeld door een jury. Na de beoordeling zullen de door de jury gekozen deelnemers bericht ontvangen over het verdere proces.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!