Gemeenteraad, wat doet u met het gegeven dat niet iedereen naar Ziekenhuis “Het Gelre” kan

Woensdag 4 februari 2015

Door StrangeArt

De Stentor berichte over het feit dat cliënten met een budgetpolis van Zilveren Kruis of Avero geen vergoeding krijgen als men naar het ziekenhuis in Apeldoorn of Zutphen gaat. Moet u bloed prikken, een plasje of ontlasting laten onderzoeken, dan moet u naar Deventer. Bent u eigenwijs en gaat u toch naar het Gelre, dan betaalt u alles zelf. Het kan niet zo zijn dat in een grote gemeente als Apeldoorn inwoners meer dan 15 km moten reizen terwijl in de stad zelf een goed geoutilleerd ziekenhuis is.

Ik voel mij bedonderd, een kennis van mij was bij ziektekosten verzekering Agis, Agis is overgenomen door Zilveren Kruis. Niets aan de hand ogenschijnlijk. Toch voor de zekerheid voor hem in december op de site van Zorgkiezer nagekeken of “Het Gelre” ook is gecontracteerd. Volgens die site heeft Gelre een contract met Zilveren Kruis.  Mijn kennis en ik voelen zich flink bedonderd nu het tegendeel blijkt, de budgetpolis dekt “Het Gelre” niet.

Gemeenteraad, wat verwacht ik van u: Een proactieve houding, ik weet dat u niets dwingend kunt doen bij zorgverzekeringen en contracten, maar u heeft wel de verantwoordelijkheid over 150.000 Apeldoorners. Doe wat, bemiddel, schrijf een motie van afkeuring, maar blijf niet zitten.

Zelf de site van Zorgkiezer bekijken: http://www.zorgkiezer.nl/zorgverzekering/Zilveren_Kruis_Achmea/ziekenhuis Het artikel in de Stentor lezen: http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/balen-om-budgetverzekering-ziektekosten-1.4739893 Dank Angelique Rondhuis (Stentor) voor je actieve berichtgeving

(Ook interessante vragen of opmerkingen over decentralisatie, zorg en de participatie maatschappij? Deel deze in Apeldoorn-Direct via MijnZorg@xs4all.nl of bel 055 73 70 236)

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!