Gemeentewagen haalt was op voor Omnizorg

Vrijdag 18 juli 2014

Door Redactie

© Fotor

De wasserette van Omnizorg Apeldoorn werd vrijdagmorgen 18 juli verblijd met een speciale wasseretteauto uit handen van wethouder Paul Blokhuis. Omnizorg heeft sinds een half jaar de eigen wasserette opengesteld voor de klanten vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Inwoners die niet (meer) zelfstandig hun was kunnen doen, kunnen via het Wmo-loket in contact gebracht worden met de wasserette. De auto wordt gebruikt om de was bij deze klanten op te halen en weer thuis te bezorgen. Dankzij ROC Apeldoorn, Schadebedrijf Hagen en Steneker Reclame heeft de voormalige gemeenteauto geheel belangeloos een ware metamorfose ondergaan.

Wethouder Paul Blokhuis is enthousiast over de wasserette: “Door de veranderingen in de zorg gaan we steeds vaker een beroep doen op algemene voorzieningen. Een hulp aan huis die de was doet, is voor velen niet betaalbaar. De wasserette van Omnizorg is dan een mooi alternatief. De was wordt thuis opgehaald en teruggebracht en mensen met een laag inkomen krijgen korting via het Wmo-loket.”. In de wasserette werken een werkmeester, 7 cliënten van Omnizorg en 3 vrijwilligers samen. “Het mes snijdt aan twee kanten”, aldus de wethouder. “Klanten krijgen schone was én bewoners van Omnizorg nemen weer deel aan het leven van alledag en het arbeidsproces. Dat ook vrijwilligers zich hiervoor inzetten, maakt mij trots.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?