Genietend richting Teuge

Dinsdag 23 april 2013

Door Ingeborg

Afgelopen zondag vonden wij dat het een heerlijke fietsdag was.
We hadden al verhalen gehoord, en gelezen op AD (https://www.apeldoorndirect.nl/bericht/brasserie-op-vliegveld-teuge_20130304), dat er op Teuge een nieuwe Brasserie was geopend. Daarnaast zou er ook een nieuw fietspad zijn aangelegd van Apeldoorn, via de Vecht richting Teuge. Dus meer dan genoeg redenen om dat eens te onderzoeken.

‘Ergens’ bij Zevenhuizen zal het fietspad wel beginnen dachten we. Via de nieuwe wijk Zuidbroek (wat mooi trouwens daar! ) naar Zevenhuizen.
Daar geen nieuw fietspad te bekennen. Wel veel nieuwe bewoners die buiten aan het werk waren, stenen ruimen, vegen en de nieuwe tuin aanleggen. Aan een vriendelijke vrouw maar eens gevraagd, “waar ligt dat nieuwe fietspad richting Teuge?”.

Ze wees ons de juiste weg en wij weer verder de nieuwe wijk uit en steeds meer de landerijen in. Blijkt dus dat het nieuwe fietspad na de A50 pas begint. Dat hadden we dus verkeerd begrepen.
Uiteindelijk begint dit fietspad eigenlijk pas in Teuge zelf. Maar als je er dan op fietst, is het écht de moeite waard. Wat leuk om op deze manier naar het vliegveld te fietsen!
Uiteindelijk kwamen we aan bij ons doel, Brasserie The Hangar. En dat was ook al zo verrassend leuk!
Een gezellige sfeer met een prachtig terras en heerlijke lounge banken. De zon scheen, de lunch was verrukkelijk en we hadden goed gezelschap van een stel tegenover ons.

Aan het einde van de dag verdween de zon helaas en was het weer tijd om weer richting Apeldoorn te fietsen. En dit ging veel sneller dan de heenweg. Want via Zevenhuizen zijn we richting het Kanaal gefietst en dat was toch korter.
Bij de Oude Haven nog een wijntje gedronken, waar de sfeer ook al zo goed was. Al met al een heerlijke zondag gehad en een échte aanrader voor de lezers die eens wat anders willen dan Leienplein, Raadhuisplein of Caterplein.

Gewoon een half uurtje fietsen en neerstrijken in het mooie Teuge, en natuurlijk op de terugweg nog even langs bij de Oude Haven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!