Genieten van frisse klassieker My Fair Lady

Maandag 26 februari 2018

Door Peter Vroon

Roy Beusker

Orpheus heeft kunnen genieten van My Fair Lady. Een klassieker (de première was in 1956) onder de musicals die liefhebbers ruim 60 jaar na dato nog steeds weet te bekoren. In Apeldoorn was dat drie voorstellingen lang.

My Fair Lady is het verhaal van Alan Jay Lerner en werd destijds door Seth Gaaikema bewerkt. De regie is nu in handen van Paul van Ewijk en voor choreografie tekent Chiara Re. De musical vertelt het romantische verhaal van het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle die door professor Higgins tot een echte dame wordt opgeleid. Op een regenachtige avond loopt Eliza professor Higgins tegen het lijf. Higgins raakt gefascineerd door haar platte taalgebruik en volkse manieren. Hij sluit een weddenschap af dat hij Eliza van haar accent kan afhelpen en haar beschaafde manieren kan bijbrengen. Higgins neemt haar op in zijn huis om haar les te geven. Langzaam ontstaat er tussen de professor en het vrolijke bloemenmeisje een intense relatie.

Een glansrol was weggelegd voor Esmee Dekker en naast haar schitterde Chris Tates in de rol van de ietwat lompe Henri Higgens. Alfred van den Heuvel speelde kolonel Pickering en Sjoukje Hooymaayer overtuigde als Mrs. Higgins. Het ensemble van zangers en dansers leverde een belangrijke bijdrage aan het oogstrelende geheel. Een echt orkest deed er nog eens een schepje bovenop. Kortom, het was genieten en lachen geblazen want de musical zit 17 scènes lang vol grappen en verrassingen. En niet te vergeten: de evergreen ’Het Spaanse graan heeft de orkaan doorstaan’ was de kers op de taart.

My Fair Lady. Orpheus, Hanoszaal, 25 februari.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!