Get your Gun , The 1st en Double Veterans in de Gigant

Dinsdag 7 oktober 2014

Door Ernst van Rossum

© Ernst van Rossum

Nieuwe garagebands tijdens Never Mind The Hype in Gigant.

Drie leuke bands gaven vrijdag 3 oktober een gevarieerd optreden. De eerste band “Get Your Gun” speelde een soort melancholische rock met invloeden van Country- en Folk-muziek. Deze uit Denemarken afkomstige band speelde gepassioneerd hun set list af.

Met nummers als Black Book , Sea of Sorrow , Sometime , Staying , Call me Rage en The Worrying Kind probeerde de band het weinige publiek in vervoering te spelen wat voor een gedeelte ook lukte. Jammer want ik vond de band goed spelen en het kon mij zeer bekoren wat zij speelden.  De band kwam eerder dit jaar met debuutalbum The Worrying Kind, wat door muziekblad OOR een “gewelddadig sterk debuut” werd genoemd. Deze in 2008 opgerichte band bestaat uit Andreas Westmark , Søren Bøgeskov Nørgaard en Simon Westmark.

De 2e band was de The 1st en is ook uit Denemarken afkomstig. De bandleden Sebastian T. W. Kristiansen: lead vocal, rhythm guitar , Adam Olsson: bass guitar, backing vocal, Hellman: lead guitar, backing vocal , Johan Lei Gellett: drums, percussions. Adam Olsson en Johan Lei Gellett spelen tevens in de band The Good The Bad. Catchy 60 jaren rock speelde deze band en viel wat meer in de smaak bij het publiek .  Gelukkig was er wat meer publiek maar stormlopen deed het nog niet , heel erg jammer want ook deze band was/is de moeite waard om naar te luisteren en echt wel sfeer makers.

Laatste Band kwam uit het land van onze zuiderburen België met de naam “Double Veterans”. De leden Niels, Thomas en Lee spelen een psychedelische garage rock muziek. Ligt fijn in het gehoor en is prettig om naar te luisteren.  Deze laatste band kon mij niet zo bekoren en dat lag niet aan hun spel , want dat was gewoon goed verzorgd , het pakte mij gewoon niet. Ze deden echt hun best en schuurde en scheurde er op los , hoop dat anderen er wel plezier aan beleefd hebben .

Ik vind het jammer dat er zo weinig publiek op afkomt terwijl alle drie de bands dat echt wel verdienden. Meer publiek zou de sfeer in de zaal ten goede komen want het was nu een beetje stilletjes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!