Getikt. Arfman.

Maandag 7 augustus 2017

Door Ragrenner

De Stedendriehoek heeft een leuke actie. Al 31 weken (Ja, ja, ik zag het nu pas.) publiceren ze wekelijks een serienummer van een briefje van € 5,-. En ineens snapte ik die gekte dat dit jaar elke woensdag iedereen in de buurtsuper met € 50,- betaalde en het wisselgeld in briefjes van € 5,- terugvroeg. De Stedendriehoek betaalt namelijk tegen inlevering van dat bewuste briefje van € 5,- wel € 50,- uit! Jottum!
Statistisch mannetje als ik ben ging ik meteen op zoek naar de kans dat ik het briefje in mijn portemonneetje heb. Mooi leenwoord uit het Frans trouwens, porte monnee. Draagbaar geld, inmiddels bijna verdrongen door de pin-pas.

Wel even doorbijten geachte lezer want aan mijn blog zit pas echt een leuke prijs vast.

Associatief als ik ben, ben ik nu al de draad kwijt. Maar daar is Wikipedia! 600 miljoen briefjes van € 5,- zijn er in omloop, niet alleen in Apeldoorn natuurlijk. Laten we even rekenen. Het aantal inwoners van de Europese Unie is grofweg 500 miljoen. Zou betekenen dat elke inwoner er theoretisch 1,2 op zak zou moeten hebben. Maar, daar kun je een kwart van aftrekken omdat er zo’n 125 miljoen mensen minder dan € 5,- op zak hebben, door uiteenlopende redenen die ik jullie zal besparen maar onder het genot van een goed glas bier te overleggen zijn. Blijft over 375 miljoen die wel baar geld (alweer van porte monnee) bij zich hebben. Zou betekenen dat (600: 375) je 1,6 briefjes van € 5,- in je beursje zou moeten hebben. (Kijk maar even, het is onwaarschijnlijk.) De oplage van de Stedendriehoek is 152.830, de kans dat je het bewuste briefje op zak hebt is dus maximaal 1 op 95.518! Allez! Die kans wordt groter als de bezorgers een deel in de papiercontainers dumpen maar daar ga ik even niet van uit.

Maar nu de beloning dat je doorgelezen hebt.  Daar is Ragrenner met een echt fijne nazomerse opdracht. Ik heb aan de achterkant van het bordje op de foto een briefje van vijf geplakt, netjes in plastic met mijn telefoonnummer. Wie het vindt mag het houden. Maar als je mij belt en het serienummer doorgeeft maak ik een afspraak met je om, met je eventuele partner, met mij in mijn bootje naar Café de Oude Haven te varen, een hapje te eten en een paar fijne spiritualia te drinken en mij te voorzien van inspiratie voor een volgend blog. Geheel door mij betaald uiteraard.

Hier de foto van mijn luxueuze Amerikaanse vlet uit de jaren ’60 voortgedreven door een 3,5 pk Johnson 4-takt buitenboordmotor. Overigens, als je weet waar ik woon is het een makkie!

Je moet wel getikt zijn om niet mee te doen aan deze fijne actieve prijsvraag. Misschien ben jij wel de enige lezer van dit blogje en is de kans dat jij het vindt vrij groot. De uitslag lees je in mijn blog van 20 augustus a.s.

Hup, de Oranje vrouwen zijn kampioen, nu jij nog in de benen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!