Getikt: My Little Pony

Vrijdag 25 augustus 2017

Door Ragrenner

Afgelopen week zo trots als een pauw met de hondjes in ons bootje op het Kanaal een roze paard opgeduikeld. We beleefden onze eigen canal-pride-parade op de terugweg met zowaar ook nog een opgeviste roze met blauwe bal aan boord. Ja ja jongens en meisjes, hoe mooi wil je het hebben. Er bloeide iets moois op, we hadden een waar boegbeeld in de boot genomen. Eenmaal aangemeerd hebben we onze kleine pony op het vlot gezet als monument van verdraagzaamheid en emancipatie. En ook nog even gebeden voor het stomme kindje dat op zijn hobbelpaard ter hoogte van van Uffelen in het Apeldoorns Kanaal is geflikkerd en waarschijnlijk jankend naar huis is gerend zonder zich om zijn trouwe viervoeter te bekommeren, ondankbaar stuk vreten!

Hoe ook, onze kleine pony droogde voorspoedig op en zijn roze velletje, werd een ijkpunt in de buurt en glom in de zon.  Edoch…

Een tweede verhaaltje. Dit jaar zijn de bramen wat laat, waarschijnlijk door de vorst, nee daar heeft WimAlex dit keer nix mee te maken. Deze week zou ik ze weer gaan plukken vanuit mijn bootje aan de waterzijde, daar kan immers bijna niemand bij. Ik maak namelijk graag jam van de combinatie druiven en appels uit eigen tuin en de Kanaalbramen en verder nog wat geheime ingrediënten…. Edoch…

Het kan toeval zijn, maar het is de tweede keer dat vlak voor de Kanaalconcerten de oevers van het Kanaal voor mijn deur rücksichtslos (en ik gebruik expres het Duitse woord) worden gemaaid.
Ja! Alle bramen weg inclusief pony! Een soort gemeentelijke Endlösung lijkt het wel, bekijk de foto’s maar eens goed. Geen braam meer te bekennen en de zachte roze ponyvellen en piepschuimen ingewanden hangen in het rond…. Waarom? Waarom?

Ik denk het te weten. De Kanaalconcerten zijn aankomend weekend weer. En de Gemeente Apeldoorn wil voor de bezoekers die van heinde en verre komen dat het Kanaal er een ‘beetje mooi bij ligt’. Ik kan wel janken! En dat komt niet alleen door het optreden van Trijntje Oosterhuis … (Ik had al een reis geboekt ver van hier!)

Hier nog een fijne link… met een goed paard…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!