Getuigen gezocht van bewuste aanrijding van fietser

Dinsdag 9 september 2014

Door Redactie

© Joke de wolde

In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 september omstreeks 00.45 uur is op de Kuipersmaat een 18-jarige fietser uit Klarenbeek bewust aangereden door een auto. Hij raakte daarbij niet gewond.

De man fietste over de Polderweg naar de Kuipersmaat toen hij op de Kuipersmaat twee mannen zag lopen. Zij stapten in een groene auto en reden weg. Op de plek waar de auto had gestaan zag de fietser een aanhangwagen staan met daarin aarde. Naast de aanhangwagen lag nog meer aarde. Toen de man langs de aanhanger reed, merkte hij dat er een auto achter hem reed. Hij stuurde de berm in, maar werd van achteren aangereden. De man kwam daarbij op de motorkap en vervolgens de grond terecht. Hij liep geen verwondingen op. De auto bleek dezelfde te zijn als die even daarvoor was weggereden. Het betreft waarschijnlijk een groene Renault. Het vermoeden bestaat dat de mannen bezig waren met het illegaal dumpen van de aarde. De fietser kon na het incident zelf doorfietsen naar huis.

Een onderzoek, o.a. naar de achtergebleven aanhangwagen, is ingesteld. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van het incident of personen die de betreffende auto ’s avonds of ’s nachts mogelijk gezien hebben in de omgeving van de Kuipersmaat. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Apeldoorn via telefoonnummer 0900-8844.

 

Bron: Politie.nl | Laatste update: 07-09-2014 | 14:00

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?