Gezonde inspiratiebijeenkomst in Apeldoorn: samen werken aan een betere gezondheid

Woensdag 3 mei 2023

Door Kevin van Es

Roken, drinken of een vette hap: we hebben allemaal onze slechte manieren, ook al weten we dat het niet goed voor onze gezondheid is. Het netwerk ‘Samen gezond aan de slag’ organiseert een inspiratiebijeenkomst rond dit thema. De bijeenkomst is bedoeld voor organisaties uit de (semi) publieke sector of private sector in Apeldoorn die een gezonde manier van leven willen stimuleren, voor inwoners en medewerkers. Ook wethouder Anja Prins is ook aanwezig.

Dieper ingaan

Op de bijeenkomst ontvang je praktische handvatten voor je eigen organisatie of met het visitekaartje van de organisatie waarmee u een samenwerking gaat verkennen. Het omgooien van een slecht levenspatroon kan veel betekenen voor iemands gezondheid. Maar dit aangeven bij medewerkers of inwoners, zonder beledigend of betweterig over te komen, is geen gemakkelijke opgave. Op de bijeenkomst wordt dieper op dit onderwerp ingegaan.

Deelsessies

De bijeenkomst wordt gezamenlijk gestart. Daarna kies je één van de twee deelsessies. Gezondheid op de werkvloer: wat kan je als werkgever doen om een gezonde levensstijl onder je werknemers te stimuleren? Deze sessie is vooral interessant voor HR-managers of HR-businesspartners. Gezondheid in de wijk: wie is waar actief met inwoners? Deze sessie gaat in op de moeilijkheden die bestuurders en professionals die betrokken zijn bij de gezondheid en het welzijn van inwoners ervaren.

In hartje Apeldoorn

De bijeenkomst vindt plaats in hartje Apeldoorn, bij CODA. Geïnteresseerden zijn vanaf 15:30 welkom. Het programma begint om 16:00. Het inhoudelijke programma eindigt rond 17:30 uur, daarna is er nog één uurtje de tijd om verder te praten en netwerken onder het genot van een lekkere, en vanzelfsprekend gezonde maaltijd. Je kan je vóór 5 mei aanstaande via dit aanmeldformulier. De inschrijving staat open voor iedere organisatie in Apeldoorn, profit en non-profit. Er is echter een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

NOG Fitter en Vitaler

Het netwerk ‘Samen gezond aan de slag’ is een publiek-private netwerk, dit is de meest verregaande vorm van samenwerking tussen de overheid en bedrijven, in Apeldoorn. De ruim 30 organisaties die zich hebben aangesloten bij het Preventieakkoord werken samen aan gezonde doelen. Het akkoord richt zich op het terugdringen van roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik.

Donderdag 11 mei zijn geïnteresseerden welkom aan de Vosselmanstraat 299, in Apeldoorn. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van NOG Fitter en Vitaler.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!