GGD wil testlocatie in Apeldoorn-Noord

Donderdag 11 maart 2021

Door Redactie

Archief | Apeldoorn Direct

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft bij de gemeente Apeldoorn een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een tijdelijke testlocatie aan de Laan van het Omniversum. De tijdelijke testlocatie komt tegenover het perceel met nummer 14. Gemeente Apeldoorn heeft aangegeven het voornemen te hebben om hiervoor een vergunning te verlenen.

Sinds 1 december 2020 kan iedereen zich laten testen op corona. Ook als je geen klachten hebt, maar wel in contact bent geweest met iemand die besmet is met het virus. Vanwege het maatschappelijk belang en de toenemende vraag aan testen heeft GGD Noord- en Oost-Gelderland een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een tijdelijke testlocatie aan de Laan van het Omniversum.

Sneltesten

Om meerdere soorten testen aan te kunnen bieden, is GGD Noord- en Oost-Gelderland op zoek gegaan naar mogelijkheden voor nieuwe locaties. De GGD wil graag gaan werken met sneltesten. Voor het werken met ademtesten bijvoorbeeld moet de locatie een zogeheten walk through locatie zijn met voldoende parkeergelegenheid. Op iedere locatie van GGD Noord- en Oost-Gelderland blijft ook de PCR test beschikbaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!