Gideon Alewijnse neemt afscheid als voorzitter van college van bestuur bij Aventus

Woensdag 9 mei 2018

Door Redactie

Medea Huisman

Met ingang van 1 augustus 2018 gaat Gideon Alewijnse het college van bestuur van Aventus verlaten voor een nieuwe positie in de Raad van Bestuur van zorginstelling Livio. Onder zijn leiding heeft Aventus de afgelopen jaren hard gewerkt aan kansrijk en goed onderwijs voor de regio Stedendriehoek met een focus op mbo-vakmanschap en aandacht voor ieders talent. Vele studenten verlaten de school met een waardevol diploma en goede kansen op de regionale arbeidsmarkt.

Alewijnse vertegenwoordigde de mbo-instelling in belangrijke regionale netwerken, zoals de Strategische Board Stedendriehoek en diverse bestuurlijke platforms met overheid, onderwijs en werkgevers in de provincies Gelderland en Overijssel. ‘Ik ben trots op het mbo in onze regio. In
verbinding met de sociale en economische partners moeten we ervoor zorgen dat de arbeidskansen voor jongeren ook toekomst-’proof’ blijven. Innovaties gaan steeds sneller. Hier ligt daarom een mooie uitdaging voor de nieuwe voorzitter van bestuur om met lef en vertrouwen deze ambities voor de regionale agenda uit te werken’, aldus de vertrekkende bestuursvoorzitter. De wervingsprocedure voor een nieuwe voorzitter van college van bestuur zal binnenkort opgestart worden onder verantwoordelijkheid van de raad van toezicht van Aventus.

Na bijna 8 jaar onderwijs maakt Alewijnse de overstap naar de zorg. Zorginstelling Livio is werkzaam op het terrein van zorg, wonen en gezondheid in de gemeentes Enschede, Berkelland en Haaksbergen. In hoofdzaak betreft dit zorg aan huis (verzorging, verpleging en begeleiding bij cliënt​en thuis), verpleeghuiszorg en reguliere zorg in meer beschermde woonvormen, alsmede de zorg voor lichamelijk gehandicapten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Onderwijs

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!