Giftige worst zorgt voor paniek onder dierenliefhebbers

Dinsdag 28 mei 2019

Door Redactie

Veel honden- en kattenbezitters maken zich grote zorgen. De afgelopen dagen zijn er op meerdere plekken in Apeldoorn vergiftigde ‘worsten’ aangetroffen. Meerdere honden zijn al ernstig ziek geworden en ook is er zeker één hond overleden, vermoedelijk als gevolg hiervan.

Het baasje van een hond die ziek is geworden meldt via een briefje: ,,Ik heb de beek afgestruind en inderdaad verdachte worst gevonden. Het gaat om het stuk richting de Eendrachtstraat, langs het Duivensportcentrum.” Ze roept dan ook op om de honden aan de lijn te houden en goed op te letten. Dierenasiel de Kuipershoek en 112nieuwsApeldoorn melden dat er ook al worsten met gif erin zijn gevonden op grasvelden aan de Koperweg, Staalweg, Zuiderpark, Hoenderparkweg, Rabobank Europaweg en in een strook langs de Ugchelseweg.

De berichten zijn inmiddels op social media al honderden keren gedeeld. De reacties eronder zijn vaak ongerust, maar ook boos. Zo zegt Ingrid Brabans: ,,Wat een walgelijk soort mensen die dat doen.” Daarnaast meldt Mo Nieuwenhuijs: ,,Ook in Zuidbroek ligt vlees verborgen onder pollen gras bij het bedrijventerrein.” Ilse Barmentloo maakt zich zorgen over haar eigen huisdier: ,,Vreselijk, ik heb hier een hond die eet alles wat ze ziet liggen.”

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Natuur

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!