Help de bevolking van Oekraïne

Gigant viert 40-jarig jubileum met bijzonder programma in het najaar

Woensdag 20 juli 2016

Door Redactie

Gigant bestaat in 2016 40 jaar. Het Apeldoornse podium en filmtheater viert dit vanaf september met een bomvol en bijzonder programma. Zo komen verschillende bands uit de Giganthistorie terug naar Apeldoorn, is er een speciaal filmprogramma en wordt er als kers op de taart in oktober een feestweek georganiseerd.

De stichting Gigant (acroniem voor “Goede Ideeën Gaan Alsnog Nooit Teloor”) werd in 1975 opgericht en kreeg vanaf 1976 een plek als jongerencentrum aan de Schoolstraat. In 1996 verhuisde het naar de Nieuwstraat, waar Gigant nog steeds gevestigd is, en ontwikkelde zich tot een podium voor een breed publiek. Anno 2016 is Gigant zeven dagen per week geopend, met wekelijks concerten, dansfeesten en gemiddeld zeven filmvertoningen per dag. In 2015 ontving Gigant ruim 71.000 bezoekers en naar verwachting zal dit in 2016 ook minstens het geval zijn.

Speciaal programma
Het gehele najaar van 2016 staat voor Gigant in het teken van het 40-jarig bestaan. Verschillende bands die in het verleden een memorabel concert in Gigant gaven, vinden opnieuw hun weg naar het Apeldoornse podium. Deze namen zullen in de komende maanden bekend gemaakt worden. In het filmprogramma is er door de maanden heen ruimte voor speciale vertoningen, zoals de voorpremière van Tonio op dinsdag 11 oktober.

De week van 22 t/m 30 oktober wordt in het geheel omgetoverd tot een feestweek. Zo is er op zaterdag 22 oktober een Filmdag waar je achter elkaar 5 bijzondere, nieuwe films bekijkt (o.a. Toni Erdmann, Perfetti Sconosciuti en I, Daniel Blake), en op zondag 23 oktober een speciale vertoning van The General, een film uit 1926, waarbij de score live uitgevoerd zal worden door drie muzikanten. Op vrijdag 28 oktober gooit Gigant de deuren open voor Het Grote Feest der Herkenning, met een bijzonder optreden van B-Movie Orchestra, een nog aan te kondigen act in de popzaal en als afsluiter het roemruchte dansfeest Gigant Danst. Op zaterdag 29 oktober verwelkomt Gigant voor een unieke reünie de DJ’s van Klats!, voor een avond vol minimal, deephouse, techhouse en techno. Als afsluiter worden op zondag 30 oktober alle (oud)-medewerkers en -vrijwilligers uitgenodigd voor een Gigantreünie. In de komende maanden wordt het jubileumprogramma nog verder aangevuld. Kaartverkoop voor de meeste bovengenoemde evenementen start binnenkort, hou hiervoor www.gigant.nl in de gaten!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?