Glas scheiden nu nog eenvoudiger in Apeldoorn

Woensdag 5 november 2014

Door Redactie

Het aanbieden van glasafval kan nu nog eenvoudiger. Op 7 en 8 november geeft het Glas in het bakkie-promoteam op verschillende winkelcentra uitleg en deelt glastassen uit waarmee glas in huis bewaren nog makkelijker wordt. Deze actie is een onderdeel van de nieuwe landelijke campagne ‘Glas in ’t bakkie’. Deze campagne vertelt bewoners over deze nieuwe, makkelijkere manier van glas scheiden. De gemeente Apeldoorn vindt afvalscheiding belangrijk en ondersteunt de nieuwe campagne.

Uit recent onderzoek blijkt dat mensen glas eerder naar de glasbak brengen als ze daar weinig moeite voor hoeven te doen. Terwijl vroeger het glas eerst schoongemaakt moest worden, mogen nu de restjes aan het glas blijven zitten. En ook de dop of de deksel kan mee de glasbak in. Recyclingbedrijven kunnen dit door nieuwe technieken goed sorteren. Dat is een stuk hygiënischer in huis en gemakkelijker voor de inwoner.

Inwoners van de gemeente Apeldoorn brengen jaarlijks ongeveer 24 kilogram glas per persoon naar de glasbak. Het landelijke streven voor soortgelijke steden ligt ook op 24 kilogram. Toch blijkt dat nog teveel glas in de grijze container verdwijnt. Dat is zonde, want glas kan eindeloos hergebruikt worden zonder dat het kwaliteit of kwantiteit verliest.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?