Google komt met Digitale Werkplaats naar Apeldoorn

Dinsdag 16 april 2019

Door Redactie

Internet kan helpen bij het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal de kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Vanaf 13 mei zal Google met de Digitale Werkplaats daarom een week lang Apeldoorn aandoen om workshops aan ondernemers en studenten te geven over onder meer het vergroten van online zichtbaarheid van hun bedrijf, online veiligheid en het analyseren van hun website.

Wethouder Wim Willems stelt vast dat de Digitale Werkplaats goed aansluit bij actuele ontwikkelingen in zijn stad: ,,We zijn bezig met het faciliteren van een 5G netwerk en glasvezel in de hele stad, omdat we zo ruimte willen geven aan technologische vernieuwing. Niet als doel, maar als middel om de stad beter te laten functioneren. Zo zijn we al bezig met slimme oplossingen in het verkeer en staan bedrijven te popelen om verder te experimenteren. Deze Digitale Werkplaats geeft iedereen de kans aan te haken en op de hoogte blijven.”

Pim van der Feltz, directeur Google Nederland: ,,Wij geloven dat het internet kansen biedt voor iedereen. Daarom willen we mensen graag laten ervaren hoe het internet hen kan helpen hun doelen te bereiken, zoals de groei van het eigen bedrijf of het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Sinds eind 2015 organiseren we daarom in Nederland online en offline trainingen met onze Digitale Werkplaats, waaraan al zo’n 120.000 Nederlanders hebben deelgenomen. Door met de bus het land in te trekken, willen we nog meer mensen de kans geven om hun vaardigheden te vergroten.”

Er worden dagelijks verschillende trainingen in Apeldoorn gegeven. De exacte data en locaties zijn te vinden op de website van de Digitale Werkplaats. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via g.co/gratisworkshops.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Technologie

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?