Help de bevolking van Oekraïne

Gratis Koningsontbijt voor leerlingen

Woensdag 23 april 2014

Door Rianne

Koningsspelen

Op vrijdag 25 april, de dag voor Koningsdag, vinden de Koningsspelen plaats. De Koningsspelen is een sportief Oranjefeest voor leerlingen van basisscholen in Nederland. De Koningsspelen vonden vorig jaar voor het eerst plaats tijdens de inhuldiging van de nieuwe koning. Na het succes van vorig jaar (1,3 miljoen sportende kinderen) vindt het evenement dit jaar opnieuw plaats. Doel van de sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe leuk het is om te sporten. Natuurlijk doet Apeldoorn ook mee!

Voordat de leerlingen gaan sporten, wordt er in de ochtend begonnen met een feestelijk ontbijt. Hoofdsponsor van de Koningsspelen is Jumbo Supermarkt. Ook Jumbo van de Bunt in Apeldoorn geeft het initiatief haar steun. Zij verzorgen een gratis Koningsontbijt voor 15025 leerlingen op 64 scholen in Apeldoorn. Scholen kunnen deze week een pakket ophalen door het inleveren van een voucher. In ieder pakket zitten twee volkoren broden, een pak servetten en een poster gesponsord door Jumbo. Verder zit er voldoende ontbijtbeleg in, kortom een geheel verzorgd ontbijt!

Na het ontbijt zitten de leerlingen vol energie voor een sportieve en gezellige middag. Wij wensen de leerlingen alvast een gezellig en smakelijk ontbijt!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?