Help de bevolking van Oekraïne

Gratis watertappunt op Stationsplein

Vrijdag 12 oktober 2012

Door Redactie

Op het Stationsplein in Apeldoorn staat een gratis watertappunt. Het watertappunt maakt onderdeel uit van het waternetwerk Jointhepipe.org; een project dat zorgt voor een duurzaam alternatief voor flesjes bronwater in Nederland en tegelijkertijd watervoorzieningen ontwikkelt in ontwikkelingslanden.

De organisatie verkoopt waterflesjes die geschikt zijn voor hergebruik om zo bij te dragen aan een duurzaam milieu. De opbrengst daarvan wordt geïnvesteerd in waterprojecten. In Nederland, om verspilling van plastic en zwerfvuil tegen te gaan en in ontwikkelingslanden om meer mensen te laten beschikken over schoon drinkwater. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Aangezien een flink aantal Apeldoorners een Jointhepipe-flesje heeft aangeschaft, is er nu ook een Apeldoorns watertappunt op het Stationsplein. Het watertappunt is aangeboden door Jointhepipe.org. De gemeente Apeldoorn heeft de plaatsing mogelijk gemaakt, omdat zij de doelen van het project ondersteunt. De flesjes zijn verkrijgbaar via de website www.jointhepipe.org.|

Wil je weten waar het watertappunt zit (want ook voor ons was het even zoeken), vlakbij het Casino kun je je flesje met water vullen. Goed initiatief!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?