Haagse muzikale beachparty

Dinsdag 6 oktober 2015

Door Redactie

Henk Schrier

Zeven Haagse gasten streken vrijdag 2 oktober neer in Gigant om het publiek te overvoeren met een flinke bak reggea, ska, rock en soul. Kortom het weekend kon niet meer stuk na de aftrap door Splendid. Lees deze blog nu die is geschreven door Janny Bos

“Hebben jullie er zin in? Hebben jullie er F***KING zin in…..”, schreeuwde frontman en zanger Patrick Schmitz het publiek toe. Pa na tweemaal kwam er een bedeesde bevestiging. Amper binnen in de Apeldoornse rocktempel moest iedereen nog even de drukke werkweek achter zich laten.

Splendid staat garant voor een feestje en Schmitz weet bij iedereen de knoppen om te switchen naar de modus: FEESTEN. De muzikale Masterchef begon met eerste ingrediënt: een portie zon en warmte in vorm van hip hop en invloeden van reggea en jazz. Vooral bij “The Beach”  en “Sun beats down” veranderde de blazerssectie in een stel badgasten op weg naar Scheveningen. Nee, geen hawaibloesjes aan maar kekke strooihoedjes en zonnebrillen op. Die mag als je trots dragen als je in het voorprogramma hebt gestaan van Madness.

Het publiek kwam op stoom, het weekend was begonnen en Schmitz trok zijn shirt uit. Een rokende revolver op zijn buik, een paar slokken vuurwater en het kneden kon beginnen. Met het simpele en catchy “NaNaNa…”openden alle kelen zich. Dat was niet voldoende en er moest beweging komen op de dansvloer. Als een golvende zee sprongen iedereen op bij het bekendste nummer “Again”. Dan werd er van links naar rechts gelopen als een marcherende meute. Het speelkwartier voor majoor Schmitz was begonnen. Even was er rust voor de manschappen bij het gevoeliger “Longing for your love” en “Hometown”. De zanger sloot zijn ogen en opende zijn hart bij deze ode aan de liefde en zijn geboortestad…

Als geen ander weet Schmitz van ieder optreden een feest te maken en ik durf voorzichtig de vergelijking te maken met Robbie Williams. “Let me entertain you”, is wat me meteen boven komt drijven. De muziek van Splendid ligt lekker in het gehoor en de meeste refreinen lenen zich goed om mee te zingen. Het is dansbaar door een strakke ritmesectie en ze blazen een lekker eind weg richting tropenzon. Soms wordt het voorspelbaar en gekunsteld. Misschien moeten ze zich wat meer richten op hun muzikaliteit en minder op effect. Alles wordt goedgemaakt door de energie die er af spat. De Haagse band is daarom een graag geziene gast bij diverse festivals en nu bezig met een Clubtour. Een aanrader voor iedereen die tijdens koude dagen zin heeft in een Haagse muzikale beachparty.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!