Hartverwarmende kerstactie in Zuid

Dinsdag 30 december 2014

Door Wijkraad Apeldoorn Zuid

Voor veel mensen is december een mooie maand vol warmte, lichtjes, wat extra’s in de vorm van cadeautjes of lekker eten en gezelligheid. Maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Speciaal voor die mensen die wel een steuntje in de rug verdiend hebben werd afgelopen week een hartverwarmende kerstactie met kerstpakketten en kerstdiners georganiseerd in Zuid.

Dit was onderdeel van de landelijke  Jumbo actie ‘Samen Kerst’, om in deze kerstmaand iets extra’s te doen voor mensen die dat goed kunnen gebruiken. Buurtregisseur Monique Bijlsma heeft samen met veel andere werkers uit de wijk en enthousiaste vrijwilligers de actie in Zuid georganiseerd.

Op donderdag 18 december konden mensen die daar door werkers van allerlei organisaties in de wijk voor waren opgegeven een kerstpakket ophalen in ’t Vogelnest. Het werd een feestelijke ochtend met koffie met gebak en veel gezelligheid. Dit laatste werd zeker versterkt doordat het schoolkoor van de Meester Lugtmeijerschool prachtige kerstliedjes kwam zingen. Het was hartverwarmend om te zien hoe blij en dankbaar mensen waren met dit pakket. Voor sommigen was dit het eerste kerstpakket dat ze in hun leven kregen!

Vrijdag 19 december was buurtcentrum ’t Vogelnest aan de Spreeuwenweg wederom het toneel van de kerstactie. Ditmaal werd hier een heerlijk kerstdiner geserveerd. Door de enthousiaste inzet van vrijwilligers kregen de mensen hier een heus driegangenmenu voorgeschoteld!

Tot slot werd er een feestelijk kerstdiner geserveerd in praktijkschool De Boog aan de Buizerdweg op dinsdag 23 december. Door vrijwilligers werd hier onder leiding van docenten van De Boog een heerlijk viergangenmenu bereid en geserveerd. Een voorgerecht, soep, stamppot en een verrukkelijk toetje, het kon niet op.

De organisatie was zeer tevreden met het verloop van de actie en is zeker van plan dit volgend jaar weer te organiseren! Tot slot bedankt de organisatie alle vrijwilligers en wenst iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Kerst

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!