“Hee, wat is er met jullie entree gebeurd …?”

Vrijdag 26 oktober 2012

Door Ilse Verburgh

Cursisten van Markant hadden vorige week ook bij ons herfstvakantie. De week werd gebruikt om een kleine verbouwing door te voeren bij de ingang van ons gebouw aan de Nieuwstraat: in 1 week tijd werd de oude balie afgebroken en een nieuwe gebouwd. Ontwerper Bert Klaaysen tekende voor het ontwerp, met een zeer strakke planning en energie van velen ontstond een flink ander beeld.

Sommige bezoekers deze week dachten dat we de oude balie niet mooi meer vonden. Anderen zagen James Bond taferelen bij de entree vroegen zich af of de  veiligheid in het geding zou zijn.

Niets van dit al speelde een rol, onze keuze voor een nieuw ontwerp had een aantal redenen. Als eerste voldeed de balie zelf bij de entree van Markant al enige tijd niet meer:

  • Volgens de huidige richtlijnen was de balie sinds enkele jaren niet arboproof
  • De baliemedewerker zat bij de deur te veel op de tocht met alle in- en uitlopende bezoekers met veel verkoudheid tot gevolg
  • Er was te weinig (ondiepe) werkruimte
  • Met de geplande komst van een nieuwe telefooncentrale van de verhuurder zouden we  binnenkort sowieso aanpassingen moeten doen bij de balie

Daarbij kwam dat we door de bezuinigingen afscheid hebben genomen van enkele receptionisten. Om toch baliebezetting te kunnen blijven garanderen werken vanaf deze week administratieve krachten bij de balie. Zij kunnen met het nieuwe ontwerp iedereen groeten, te woord staan, telefoon opnemen maar ook hun eigen administratieve werk in rust doen, meer rust dan voorheen. Zo combineren we functies en werkplekken op een slimme manier.

Natuurlijk wilden we met onze keuze ook een stijlvol, vooral zeer betaalbaar, professioneel en mooi ontwerp neerzetten. Wij vinden dat Bert Klaaysen daarin goed geslaagd is. Komt u een keertje kijken, ziet u het verschil met vroeger?

Reageer daarna vooral op Apeldoorn Direct wat u er van vindt, want we zijn benieuwd naar uw reactie!

Elke maandag onze verhalen in de mail?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!