Het bleef niet droog aan de Oude Haven

Zondag 20 augustus 2017

Door Gerard Oltmans

Op hoeveel manieren kun je nat worden, dat was eigenlijk het centrale thema op het Apeldoorns Waterevenement. Zaterdag 19 en Zondag 20 augustus organiseerde Rene Prelle van café de Oude Haven een splashparty.

Was op zaterdag de opkomst teleurstellend, gelukkig was het zondag een heel stuk beter. De zon brak door, de temperatuur ging de goede kant uit en de sporadische bui kon de sfeer niet meer bederven.

Aan de kant lag een (hindernis) Wipe-Out baan van 60 meter waarvan de uitdaging was om deze zo snel en droog mogelijk af te ronden. Dat was echter niet iedereen gegeven, tot plezier van de toeschouwers. Het was geen dringen op de baan. De baan te “nemen” is leuk maar ook als er door de toeschouwers veel werd gelachen. Wellicht is het een idee om volgende keer teamwedstrijden te organiseren. Om het aanwezige Korps Mariniers wat meer aandacht te geven, wellicht in combinatie met de klimtoren van het Korps Mariniers. Voor de zachtere kant van het fysiek geheel een jojo wedstrijd want ook daar bleek een Marinier zeer bedreven in te zijn.

Op cruciale punten waren er vrijwilligers van de duikvereniging Sub70 om de mislukte snoekduiken uit het water te vissen. Optredens van (hoe verzin je het ) het Sokkenbuurt Zeemanskoor uit Ugchelen en de band ZoZo. De laatste trad na 28 jaar weer op, niet geheel in originele bezetting maar het “aanvullende” bandlid speelde, na enige aarzeling, lekker met het geheel mee.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!