Snapshot: bos heeft dorst

Woensdag 20 mei 2020

Door Redactie

Apeldoorn Direct

Het is kurkdroog in het bos. Zo ook op een van de hoogste plekken van de Veluwe in park Berg en Bos. Zo op het oog ziet alles er fris uit, en het virus lijkt ver weg, maar boswachter Dick van Beek wijst op een spar die nu al niet meer uitloopt. Binnenkort neemt Dick (hij is in dienst van de gemeente Apeldoorn) afscheid als boswachter. Na 42 jaar mag hij met pensioen. Vandaar dat hij zijn opvolger Tim momenteel inwerkt.

Dick maakt zich zorgen vanwege de droogte die al sinds 2018 de Veluwe teistert. ,,Daar is weinig aan te doen”, verzucht hij. ,,Wat we wel kunnen doen is poelen aanvullen met water. Zo voorkom je dat ze droog komen te staan. De poelen zijn van levensbelang voor insecten, vogels, salamanders en ringslangen en zoogdieren zoals herten en zwijnen.”

In deze verwarrende tijden brengt Apeldoorn Direct een reeks met de titel Snapshot. Actuele foto’s met een kort verhaaltje. Net iets meer dan een bijschrift.

Zelf ook opvallende situaties gezien in het kader van de coronacrisis? Stuur ze ons onder dit bericht op Facebook of door te mailen naar redactie@apeldoorndirect.nl. Vertel er wel even bij waar de foto is gemaakt en even 1 of 2 zinnetjes met uitleg van de situatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!