Het Caterplein verjaagt ons naar Zwolle

Vrijdag 9 maart 2012

Door Randy Gasper

Vaak verneem ik van Apeldoorners dat zij Apeldoorn geen leuke stad vinden om uit te gaan. Saai is vaak het woord dat de meeste stappers verbindt. Wat is er dan zo saai? Vlak voor het weekend krijgen wij hier op Apeldoorn Direct het altijd wel weer voor elkaar om genoeg highlights uit het weekend te pikken, zodat men er weer een leuk weekend van kan maken.

Ik reed vanochtend op de Stationstraat en zag een plakzuil met een poster voor het Wuthmenerplas in Zwolle. Ik verplaatste me even in een jonge geest en dacht: #WTF? Maar goed, één plakzuil maakt nog geen gevaar voor “ons” uitgaansleven. Ik parkeerde mijn auto in de Parken om vervolgens een klein stukje te lopen. Via het Oranjepark passeer ik het Caterplein op weg naar de redactie, wetende dat ik nog een plakzuil tegen zal komen.

Tot grote schrik werd de onrust in mij bevestigd. Apeldoorn ís saai. Op “onze” plakzuil midden in “ons” uitgaansleven vertelt het Caterplein mij dat er een leuk feest is in Zwolle, dat de nostalgische Public Enemy zal optreden in Hengelo (of all places: maar dit zijn volle zalentrekkers) en dat er kaarten te koop zijn voor Paaspop in Schijndel.

De manier waarop dingen nu worden georganiseerd en gepromoot is vaak individueel via tal van Facebook-accountjes. Een vage zielloze uitwaaier met meer reclame dan tips helpt daarbij ook niet. Er komt een nieuw plein als het aan de gemeente ligt. Maandag worden er weer plannen gepresenteerd in het Stadhuis voor dit noordelijke deel van Apeldoorn, met name het Caterplein en het Beekpark.

Maar ik wil vandaag wel even een heel groot vraagteken zetten bij de verantwoordelijkheid van de horecagelegenheden zelf. Hoe promoten zij in vredesnaam het uitgaansleven in Apeldoorn en wat vinden zij – los van hun eigen kroeg – nu van dit het huidige uitgaansplein? Wat vinden zij van de opmerking dat Apeldoorn saai is? En wat doen zij er aan om dat gevoel weg te nemen bij Apeldoorners?

Weet u het?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Caterplein Apeldoorn Horeca Uit in Apeldoorn

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!