Het erfgoedplatform is van ons allemaal!

Maandag 14 januari 2013

Door Redactie

Vorige week donderdag 10 januari werd in de politieke markt besproken of de gemeente dit jaar €45.000 subsidie wil toekennen aan de stichting Erfgoedplatform. Hierin zijn veertien organisaties verenigd, die onder andere de landelijke monumentendag, het historisch café en de website www.geheugenvanapeldoorn.nl organiseren. Belangrijke partners zijn de stichting Apeldoornse monumenten (SAM) en vereniging oud Apeldoorn (VOA).

Eerder ontvingen meerdere organisaties subsidie, maar daar is vanwege de bezuinigingen erg in gesnoeid. De raad heeft toen gezegd geen organisaties, maar activiteiten te willen subsidiëren. Dit heeft ertoe geleid dat de organisaties gezamenlijk een activiteitenkalender voor 2013 hebben opgesteld.

Met die kalender geven de organisaties dus uitvoering aan de wens van de gemeenteraad. Hierover waren alle fracties het eens. Vanwege de in financieel noodweer verkerende gemeente is het niet zo dat deze subsidie, die lager is dan de kosten (circa de helft), ook de volgende jaren gegarandeerd is. De ChristenUnie vindt niet dat alles van waarde subsidie zou moeten krijgen. Subsidie is gemeenschapsgeld en moet worden uitgegeven aan activiteiten die èn belangrijk èn onbetaalbaar worden als we ze niet met z’n allen bekostigen.
De ChristenUnie roept op het belangrijke werk van deze stichting te steunen door lid/donateur te worden van één of meer van de deelnemende organisaties. Dat geeft breed draagvlak in de Apeldoornse samenleving.

Bekijk ook de website www.geheugenvanapeldoorn.nl (kartrekker CODA). Deze website, die heel veel informatie over Apeldoorn ontsluit, kan een bron zijn om via crowdfunding inkomsten te genereren, bijvoorbeeld door voor het downloaden van foto’s een bedrag van 1 euro of eventueel meer vragen. Maar voorlopig is de informatie nog gratis toegankelijk.
Warm aanbevolen!
Jeannet Huizing-Hekert, gemeenteraadslid ChristenUnie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!