“Het gaat om de kleine dingen die het doen”

Woensdag 23 maart 2011

Door Monuta (advertorial)

Monuta is een grote uitvaartverzorger en -verzekeraar uit Apeldoorn. Zij wil haar kennis en ervaring graag delen om mensen te helpen. Daarom blogt zij regelmatig op Apeldoorn Direct over actuele onderwerpen.

Dat zei Trees, activiteitenbegeleidster bij het kleinschalige verzorgingstehuis Eirene. Op deze plek bezorgde onze collega Inge Simmelink de bewoners in het kader van NL DOET een fijne dag met mini make-overs. Ze vertelt hieronder over haar ervaringen.

“Het welkomstcomité ontving mij met open armen. Heerlijk nog aan hun ontbijtje in de woonkamer van verzorgingtehuis Eirene, kijken de bewoners naar deze , voor hen onbekende, dame met koffer. Trees stelde me voor aan de 28 bewoners. Een mengeling van dames en heren ouder dan 50 jaar en allemaal met een eigen verhaal.
In de twee gezellige huiskamers wordt samen gegeten of televisie gekeken. Maar het is ook een plek om rustig te zitten of bezoek te ontvangen. Er is ook een grote gemeenschappelijke ruimte waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd, vandaag dus mini-make-overs. Ik ben benieuwd wat deze dag mij gaat brengen…

Na wat geschuif met stoelen en tafels heb ik een mooi plekje gecreëerd in de keuken van de gemeenschappelijke ruimte. Ik word voorgesteld aan een dame (bewoonster) en nodig haar uit lekker te gaan liggen in de relaxfauteuil waarna ik haar handen een heerlijke massage geef met etherische oliën. Terwijl ze gezellig tegen me praat, geef ik haar nagels een kleurig laklaagje en zie ik dat ze begint te stralen…dat ontroert me…een klein gebaar doet zo veel. Ondertussen schuifelt een dame voorbij en vraagt waar het toilet is. “Tweede deur links, mevrouw.” Een paar minuten later stelt ze dezelfde vraag weer en opnieuw geeft Trees liefdevol hetzelfde antwoord: “Tweede deur links, mevrouw”. Complimenten voor haar geduld, optimisme en humor. De bewoners krijgen de ruimte om hun eigen dingetje te doen, dat maakt het hier bijzonder huiselijk en gezellig. De dame bij mij in de stoel krijgt van mij nog een heerlijke gezichtsbehandeling, make-up en tot slot breng ik haar haar in model. Als ze in de spiegel kijkt en zegt dat ik wel vaker mag komen, geef ik haar een dikke knuffel en bedank haar voor de prachtige verhalen. Zo volgt er nog een dame bij mij in de stoel. In het begin terughoudend, maar na een paar minuten volledig ontspannen en genietend van alle aandacht die ze krijgt.

Het was een zeer bijzondere (eerste) ervaring met vrijwilligerswerk en zeker voor herhaling vatbaar! Ik groet alle bewoners en bedank Trees voor de bijzondere ervaring. Ik wens haar succes en wie weet tot ziens…”

Inge Simmelink
Afdeling HRM Monuta

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.100 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!