Het Parkje van Pythagoras? Braak!

Zondag 7 november 2010

Door Redactie

Het leukste parkje van Apeldoorn moest eraan. Plaats maken voor een tijdelijke busbaan. Mobiliteit gaat boven alles. De A1 moet ook al verbreed tussen Apeldoorn en Deventer. Dat je dan iets verderop een drukke boel krijgt, realiseert niemand zich. Nee, we gooien er een hoop asfalt bij, want hoe meer asfalt, hoe meer auto’s we erop kwijt kunnen. En straks zijn we het Metropole Orkest kwijt. ’t Is maar wat je belangrijk vindt. Maar goed dat ik niet in de politiek zit, want ik ben gék op linkse hobby’s.

Het leukste parkje van Apeldoorn had iets van doen met de Stelling van Pythagoras.
“Piet wie?” vroeg mijn Zoon aan de ontbijttafel.
“Py-tha-go-ras,” zei ik. “Een oude Griek.”
“Hij had toch iets met van A naar B te maken?”
“Nee, dat is de rechtse hobby die Mobiliteit en Filebeleid heet. Dit heeft met de rechthoekige driehoek en de formule a kwadraat plus b kwadraat is c kwadraat te maken. En dan zit er nog iets van die cirkel en de diameter in, maar dat weet zelfs ík even niet meer.”
“Wat is kwadraat? Dat heeft toch niets met wortels te maken, hè? Want daar snap ik niets van.”
Een klein lesje wiskunde volgde. Wat ze tegenwoordig allemaal niet op het vmbo leren … precies, wat ze allemaal niet leren … De wereld gaat naar de kloten, dat zie je dan maar weer.

Maar het leukste parkje van Apeldoorn komt terug! De contouren zijn alweer een beetje zichtbaar. Nu nog de inrichting en de bestrating en ik kan weer op het bord lezen hoe het ook weer zat met die cirkel in die driehoek.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!