Het zonnetje lacht de kleedjes toe

Zondag 1 september 2013

Door Rob

Zaterdagochtend 31 augustus om 9.00 uur. De eerste auto’s rijden het natte parkeerterrein bij het woon/zorg/scholencomplex Kristal in de nog nieuwe wijk Zuidbroek op. Voor de tweede keer wordt daar een zogenaamde kleedjesmarkt georganiseerd. Voor jong en oud. Dozen met allerlei spullen worden uitgeladen en niet alleen op kleedjes uitgestald, sommigen hadden hiervoor ook een soort kraampje meegenomen. Nieuw en tweedehands. Hobbyisten die hun zelf vervaardigde spullen proberen te verkopen of anderen die hun zolder opgeruimd hebben en er achter kwamen dat ze toch wel erg veel spullen niet meer nodig hebben.

Nadat de markt goed en wel begonnen is breekt de eerste regenbui alweer los. Paraplu’s en heel veel dekzeilen worden tevoorschijn gehaald. Toch bizar dat op enkele tientallen meters afstand al sinds de oplevering van het Kristal een flinke hal leeg staat, voornamelijk doordat de gemeente niet echt bereid was in de meewerkstand te gaan voor de vestiging van een (buurt)super. Voor de kleedjesmarkt zou het nu een fantastische droge oplossing geweest zijn.

De weergoden hielden zich de rest van de dag in. Daardoor werd het nog gezellig druk zelfs. Kinderen gingen enthousiast schaken met het megaschaakspel, zich laten schminken, of mikado spelen. Ouders en ouderen waren volop bezig met koop en verkoop van de overwegend tweedehands spullen. Volgens Nathalie Pattimukay van de organisatie (met voornamelijk vrijwilligers uit de buurt) is de markt voor herhaling vatbaar. Ondanks de vakantieperiode waren er toch veel mensen op de been en was het plein met 80 deelnemers goed bezet.
Op naar de derde editie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!