Hietvelders aan het werk bij AFAS Tennis Classics

Maandag 28 november 2016

Door Redactie

Goodiebags vullen, VIP-ruimtes inrichten, tafels indekken en folders uitdelen, zomaar een greep uit de werkzaamheden die bewoners van Plurynlocatie Het Hietveld afgelopen week uitvoerden voor de organisatie van AFAS Tennis Classics in het Omnisport in Apeldoorn.

“Het is heel leuk om te doen”, vertelt Roy enthousiast, tussen het uitdelen van de folders met het dagjournaal door. “Even een keer wat anders dan werken in de montage”. Het werken op en rond de tribunes van Omnisport is voor de Hietvelders een welkome afwisseling op hun dagelijkse ritme. Ook Sam en Jannely staan vrolijk folders aan de bezoekers uit te delen en maken hier en daar een praatje. Al snel slinkt de stapel flyers en wordt de begeleiding aangespoord de voorraad aan te vullen.

Vanuit de catacomben van het tenniscourt komen de leden van het Pluryn Multimediateam aanlopen. Zij zitten vooraan bij het tennisveld en hebben zelfs organisator en oud-tennisser Jacco Eltingh voor hun camera gehad.

Wat beweegt de organisator van AFAS Tennis Classics om de samenwerking met Pluryn aan te gaan?

“Mensen met elkaar verbinden door middel van tennis, dat is mijn drijfveer”, legt Eltingh uit aan Multimedia-presentatrice Debbie. “Ik wil dat alle mensen een onderdeel van dit evenement en van de samenleving zijn. Voor mij is 1+1=3, dus iedereen krijgt de kans om zijn steentje bij te dragen. En daarom ben ik ook zo blij dat jullie er zijn.”

De samenwerking tussen Het Hietveld en AFAS is ontstaan door een simpel telefoontje vanuit het Trajectbureau Arbeid van Het Hietveld. “Voor ik het wist hadden we een afspraak met een enthousiaste Jacco Eltingh”, vertelt trajectcoördinator Wilco Westrik. “Door van te voren heel duidelijk afspraken te maken over de mogelijkheden en de onmogelijkheden konden er afgebakende werkzaamheden voor de Hietvelders worden uitgezet.”

Goodiebags vullen

Zelfs voor bewoners die niet naar het Omnisport konden of durfden, was er een mogelijkheid om mee te werken aan het evenement. Westrik: “Op onze locastie in Beekbergen zijn voorafgaand aan het KNLTB Congres, dat hier ook plaatsvindt, zo’n 800 goodiebags gevuld.” In totaal werkten er zo’n twintig cliënten van Het Hietveld mee aan het evenement.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Sport

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!