Help! Hoe heten deze bandjes?

Dinsdag 11 september 2012

Door Redactie

Zondagmiddag 9 september. Het is druk op het terras in de tuin van het café. Binnen is een opening van een expositie gaande. Er hangen foto’s aan de wand: portretten van mooie jonge mensen. Op het podium speelt een band. Buiten in de tuin kun je het goed horen. Daar zit ik, samen met Vrouwlief en een paar andere goede mensen. Namen? Namen. Herman. Peter. Thea. We drinken rosé en bier.

We wanen ons in het zonnige buitenland. Boven ons hoofd hangen de trossen druiven. De band speelt latinmuziek. Een chachacha, een merengue. Ik hoor El Pescator. Als ik vers drinken ga halen, maak ik een filmpje.
‘Ik hoef niet naar het buitenland,’ zegt Herman. ‘We zijn er al.’
Het is een prachtige zondagmiddag in Apeldoorn.

Aan het eind van de middag houdt de band ermee op. Het is niet lang stil. Andere muzikanten betreden het terras en beroeren hun instrument. Een banjo, een gitaar en een contrabas. Daarnaast is er een vrouwenstem. Ze zingen en spelen onversterkt. Het klinkt als country. Ik draai me naar ze toe en maak een filmpje en nog een filmpje.
Als het begint te schemeren is het tijd om naar huis te gaan.

Een dag later bekijk ik mijn foto’s en mijn filmpjes.  Ik zet ze op YouTube. En dan komt het. Ik weet niet hoe de bandjes heten.
In de eerste band speelt Jan, weet ik. Hij zingt en speelt de percussie. In een andere band is hij de bassist. Maar wat is de naam van deze band?
Vanmorgen (dinsdag 11 september) lees ik in de eerste reactie onder mijn tweede filmpje dat het tweede bandje Junebug heet. ‘Een vijfkoppige band uit Apeldoorn,’ vertelt iemand met de naam Marjolein. Ik zie maar vier muzikanten. Drummer thuisgelaten? Of is de jongedame zwanger? Kan Marjolein niet tellen?
Maar dan zijn we er nog niet helemaal. Hoe heet die eerste band? Hoe heten de liedjes die men speelt?
Wie weet het? Wie helpt?


Apeldoorn, september 2012


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door Nikki van de redactie
Meer dan 1.500 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!