Hoe moet het nu verder met Omnisport?

Woensdag 26 februari 2014

Door Rianne

In de Stentor las ik een artikel over dat het contract tussen ROC Aventus en Omnisport afloopt en niet wordt verlengd. Studenten kwamen jarenlang wekelijks sporten in Omnisport. Het was één van de redenen waarom Omnisport gebouwd werd. Betekent dit de ondergang voor Omnisport?

Dat het contract niet verlengd wordt verbaast mij eerlijk gezegd niets. Omnisport ligt redelijk ver van ROC Aventus af, studenten hadden vaak geen zin hadden om er steeds heen te gaan. Een sportcomplex dichtbij Aventus lijkt een beter alternatief voor de school.

Maar hoe moet het nu verder met Omnisport? Omnisport wordt uiteraard nog gebruikt voor wedstrijdsport, maar dat is ook niet wekelijks. Het ligt voor de hand dat het sportcomplex zijn best gaat doen om ROC Aventus over te halen langer te blijven. Misschien hebben andere scholen ook wel interesse in een locatie als deze? Ook kan het gebouw (meer) gebruikt worden voor vrijetijdssport en sportverenigingen, dit lijkt mij een logische optie. Het gebouw kan gebruikt worden voor bijna alle sporten, bijvoorbeeld: zaalvoetbal, hockey, tennis en fitness. Wat voor scholen kan, kan ook voor de vrijetijdsmarkt. Wellicht is het een idee om zalen te verhuren aan sportverenigingen en/of scholen voor bijvoorbeeld een sportdag.

Apeldoorn en hun ideeën voor nieuwe gebouwen die overal voor gebruikt kunnen worden, maar toch weinig worden gebruikt. Net als bijvoorbeeld de Americahal, wat er vlakbij ligt, ook een gebouw met veel mogelijkheden. Potentie is er zeker voor Omnisport, het is een ideaal gebouw. Nu er zo weinig activiteiten plaatsvinden denk ik dat Apeldoorn beter had kunnen investeren in andere culturele activiteiten dan in een sportcomplex.

Oftewel: meer activiteiten organiseren in Omnisport. Hoe denkt u hierover?

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

ONDERWERPEN

Omnisport

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?