Help de bevolking van Oekraïne

Hoe Oranje is Apeldoorn?

Vrijdag 16 september 2011

Door CODA

Koningshuisdeskundige Dorine Hermans prominente gast CODA Open

Oranjehuisdeskundige Dorine Hermans is a.s. dinsdag 20 september in Apeldoorn te gast bij het CODA Open Oranjedebat. Binnenkort  wordt in de Rode Hoed in Amsterdam een nieuw boek van Dorine Hermans gepresenteerd, getiteld ‘Ik mag ook nooit iets’. Tijdens CODA Open licht ze alvast een tipje van de sluier op over haar nieuwe boek. Dorine Hermans publiceerde eerder Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren en Burger aan het hof. Dit laatste boek gaat over Pieter van Vollenhoven, de eerste Nederlandse burger die lid werd van het Koninklijk Huis. Hij werd Apeldoorner nadat hij zich met Prinses Margriet op het Loo vestigde.

CODA Open staat dinsdagavond geheel in het teken van een debat over Oranje en Apeldoorn.

De mening van Apeldoorn over Oranje

Omroep Apeldoorn peilde via straatinterviews de mening van Apeldoorners over de band met Oranje en hield een poll op haar website.

Voelt u zich als inwoner van Apeldoorn extra betrokken bij het Koningshuis?

Vindt u dat Apeldoorn zich meer als Oranjestad moet promoten

Heeft het Koningshuis in Nederland zijn langste tijd gehad?

Dinsdagavond wordt een filmimpressie van de straatinterviews vertoond en de uitslagen van de poll worden tijdens CODA Open bekendgemaakt.

Simon Boon, voorzitter van de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn en republikein Ruud Veltenaar gaan met elkaar in debat, de Apeldoornse tweeling Oostveen komt in het programma vertellen over hun fascinatie voor het Koninklijk Huis. Er is ook ruimte voor zang en muziek. Gilian de Vriesvertolkt een aantal oranjeliedjes waaronder het Paleis ’t Loo-lied, geschreven door Herman Hafkamp. Een koor van de Koningin Wilhelmina School treedt op onder leiding van dirigent Klaas de Vries. Genoeg ingrediënten voor een interessante avond.

CODA Open, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn. Dinsdag 20 september, aanvang 20.00 uur. De toegang is vrij.

 

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?