Hoe zet jij jouw werk-/ondernemersdrive in?

Dinsdag 27 maart 2012

Door Ingrid

Henk Schrier en Joke de Wolde

Er voor een ander zijn en goed voor jezelf zorgen: In deze tijd zie je dat die drive op verschillende vlakken invulling krijgt. De een zet zijn drive in bij een werkgever, de ander zet zijn drive in voor zijn eigen wens en weer een ander kiest voor de combi.

Een goede start informatieavond van de k.v.k. en belastingdienst geeft je op 3 vlakken informatie:

1 De kennismaking met de k.v.k.:  zij geven, naast de  inschrijvingen van ondernemingen, voorlichting/adviezen en/of coaching.

2a. De kennismaking met de belastingdienst als ondernemerschap en inkomstenbelasting: In de basis beoordeelt de belastingdienst jouw onderneming (wanneer er sprake is van een bron van inkomsten, je winst maakt, je zelfstandig bent, je risico draagt) als volgt: 1. als ondernemer met resultaat overige werkzaamheden, waarbij er geen vrijstelling en aftrekposten mogelijk zijn. 2. als ondernemer voor de inkomsten belasting met winst uit de onderneming, waarbij vrijstellingen en aftrekposten wel mogelijk zijn afhankelijk van evt. een ondernemersplan en hoe men een uren-eis invult.

2b. De kennismaking met de belastingdienst als ondernemerschap en omzetbelasting: Als je zelfstandig en duurzaam een bedrijf of beroep uitoefent en omzet maakt in het economisch verkeer (ons bekende btw).

3. De kennismaking met de wettelijke eisen van administratie: Je krijgt informatie naar de eisen van jouw (type) bedrijf.

Goede start met www.kvk.nl en www.belastingdienst.nl  geeft jou de benodigde basisinformatie zodat jij kunt ontdekken welk vlak jouw drive de beste invulling is.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over ondernemen

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?