Hoopers is de nieuwe hondensport

Woensdag 30 september 2015

Door Uitgeverij Stedendriehoek

Zoals heel veel dingen is ook de nieuwste hondensport Hoopers uit Amerika komen overwaaien. Ook in Duitsland en Zwitserland wordt al veel gedaan met deze sport. Hier is het helemaal in opkomst. Het is ontwikkeld voor honden die nog niet aan ‘Behendigheid’ kunnen meedoen, omdat ze te jong zijn of te oud of het vanwege lichamelijke belasting niet meer aan kunnen. Hoopers is een op zichzelf staande hondensport geworden en is volop in ontwikkeling.

Gery Broekhuis, eigenaar van Hondensportschool UVO (Uit Vriendschap Ontstaan), is erg enthousiast over deze nieuwe tak van sport. “Het is geschikt voor alle honden. De aangepaste hindernissen zorgen namelijk voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler. Van de hond wordt denkwerk verwacht, maar ook fysieke uitdaging. Ook van de handler wordt veel denkwerk verwacht, maar het fysieke aspect is voor deze zeer beperkt. Dit betekent dat ook mensen met een lichamelijke beperking toch een heel leuke, actieve sport kunnen beoefenen samen met hun hond. Bovendien is Hoopers heel goed te combineren met andere sporten, omdat het niet conflicteert met andere oefeningen. Dat maakt Hoopers een sport voor honden van alle leeftijden.”

Gery is al twintig jaar eigenaar van Hondensportschool UVO. Ze geeft talloze cursussen voor onder meer puppy’s, gehoorzaamheid, hersengym voor honden, mantrailen, een vorm van speuren, treibball (ballen in het doel werken op aanwijzingen van de eigenaar), dogdance etc. Gery: “Vroeger had men het over het ‘baasje’ van de hond. Dat is nu verleden tijd, want de hond maakt deel uit van het gezin. Nu is het handler of begeleider. Ach, aan zo’n naam moet je niet te zwaar tillen. Het gaat er bij alle cursussen natuurlijk om dat hond en eigenaar goed met elkaar overweg kunnen en dat de eigenaar meester blijft over zijn viervoeter.” Een proefles volgen bij UVO is in overleg altijd mogelijk. Een cursus bestaat uit twaalf lessen van een uur. Een kaart voor 12 weken kost €125,-, te voldoen voor de eerste les. Wilt u meer weten? Bel dan met 06-20740715 of stuur een mail naar info@hondensportschool-uvo.nl. Kijk ook op de website www.hondensportschool-uvo.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.200 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!