Hou ’t koud

Donderdag 3 februari 2011

Door Redactie

Zelf doe ik het ook vaak. Als mijn koelkast vol zit en ik heb veel koud te houden, dan wil ik de veel ruimte innemende flessen frisdrank, water en bier nog wel ’s buiten zetten. Ik doe de deur naar de tuin open en plaats ze op het terras. Zeker in deze koude winterdagen is dat een uitstekende oplossing.

Met name als ik wat te vieren heb, dan kom ik ruimte in de koelkast te kort. Naast alle rommel uit het biologische groentepakket (daarover een andere keer meer) moet ik dan ook alle salades, sauzen, humus, hapjes en schalen bowl kwijt. En dan is er geen ruimte meer voor het échte werk: bier, wijn, gedistilleerd en de overige meuk zoals frisdrank. De tuin biedt uitkomst.

Je kunt ook overwegen om je hele koelkast het huis uit te mikken en de inhoud ervan in de tuin te deponeren, maar dat is vragen om ellende. Ten eerste: als de zon gaat schijnen, smelt je kaas. Ten tweede krijg je een boel extra huisdieren erbij. Nee, het werkt prima bij flessen en pakken en alleen als het buiten koud is.

Maar wat nu als je geen tuin hebt? En ook geen balkon?
Tijdens een fietstochtje door het centrum van Apeldoorn vond ik het antwoord op deze prangende levensvraag. De bewoner van de winkelstraat vond ik best inventief.
Daarnaast was ik het ook nog eens grondig met hem eens: dát merk zou ik óók niet in mijn huis willen hebben!

Apeldoorn, februari 2011

(foto’s: bazbo)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!