Humanitas Doorstart

Donderdag 10 mei 2012

Door humanitas

“Het centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) doet het goed in Apeldoorn”, aldus wethouder dhr. Blokhuis. “De hulp die Doorstart vanuit dit centrum wordt aangeboden, is een mooie aanvulling op de andere activiteiten van het CJG. Aanleiding voor deze woorden is de certificering van elf vrijwilligers die voor doorstart aan de slag gaan. Zij hebben in de afgelopen maanden de voorbereidingstraining van Doorstart met succes doorlopen en kunnen aan de slag in de gezinnen.

Zie de vrijwilligers van doorstart als een maatje…

Opvoeden! Iedereen doet het en meestal gaat het goed. Sóms even niet. Vroeger sprak je de buren regelmatig en dan kon je het er even over hebben. Of je moeder woonde om de hoek en je kon je ei bij haar kwijt. Tegenwoordig missen we dat vangnet vaak. Je buren werken allemaal en je ziet elkaar nauwelijks en je moeder woont aan de andere kant van het land. Als je dan zo in je eentje bezig bent, kunnen problemen erger lijken dan ze zijn. Je ziet het even niet meer zitten. Naar een pedagoog of een psycholoog gaan is niet echt nodig, maar een beetje hulp zou welkom zijn.

De vrijwilligers van Doorstart zijn ervoor opgeleid om die hulp en ondersteuning te bieden. Ze bieden een luisterend oor en kijken samen met jou naar wat jij anders zou willen. Samen maken jullie een plan hoe je het aan wilt pakken. Bij het wekelijks bezoek van de vrijwilliger kijk je dan hoe het gaat. Als je je doel bereikt hebt, nemen jullie weer afscheid van elkaar.

Dat is het fijne van Doorstart, een lage drempel en snel weer zelf aan de slag. Simpel, met een beetje hulp. Wil je meer informatie over het programma van doorstart of wil je meedoen aan de volgende training voor vrijwilligers (start op 24 mei) bekijk dan onze website en klik op Apeldoorn. Of bel het centrum voor jeugd en gezin (CJG) 055-3578875. Kijk op www.cjgapeldoorn.nl en ga dan naar de link doorstart.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?