IJsjes maken bij McDonald’s op Roefeldag

Maandag 2 juni 2014

Door Redactie

McDonald's

Afgelopen woensdag organiseerde Stimenz (voorheen Wisselwerk) de jaarlijkse Roefeldag. Tijdens het roefelen, een Belgisch woord voor snuffelen, werden kinderen van 8 t/m 12 jaar in de gelegenheid gesteld om in groepjes langs bedrijven, instellingen en organisaties te gaan. Zo kregen ze een indruk van een bepaald beroep wat hen kan helpen bij het kiezen van een (vervolg) opleiding of het maken van een beroepskeuze.

Bij de restaurants van McDonald’s Apeldoorn Noord en Zuid kregen de leerlingen een uitgebreid kijkje achter de schermen. Ze werden geïnformeerd over de dagelijkse gang van zaken op de werkvloer. Zij zagen bijvoorbeeld wat een manager moet regelen voordat hij de deuren van het restaurant opent voor z’n gasten. Maar ook werd er uitgebreid aandacht besteed aan het aspect duurzaamheid.

De kinderen onderwierpen verschillende producten aan een heuse smaaktest en leerden zo onder meer hoe vers gebakken Franse Frites moeten smaken volgens de kwaliteitsnormen van McDonald’s.

De leerlingen van basisschool De Ontdekking vonden het een interessante ervaring. “We zouden wel de hele dag ijsjes willen maken.” Riepen ze enthousiast.

De hostess van McDonald’s mocht op deze dag die wens gedeeltelijk in vervulling laten gaan, door de leerlingen zelf enkele ijsjes te laten maken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?