In de zomer gaat het werk aan de tunnel gewoon door

Maandag 15 augustus 2022

Door Peter Vroon

Peter Vroon ging weer voor ons op pad om je op de hoogte te houden van de voortgang bij de tunnelbouw bij winkelcentrum ‘f Fort.

De Laan van Osseveld is nu al meer dan een halfjaar afgesloten voor de werkzaamheden aan de tunnel. Elke maand geeft Peter een update. We schreven eerder over de werkzaamheden bij de spoorwegovergang, maar even kort samengevat zal het nog iets minder dan een jaar duren voordat de tunnel opgeleverd wordt. Dat zal dus in het voorjaar van 2023 zijn en dan gaat de Laan van Osseveld ook weer open. De tunnel komt op dit punt omdat verkeer hier anders 20 minuten per uur vast stond, daarnaast was veiligheid ook belangrijk. Het aantal rijstroken wordt verdubbeld, van 2 naar 4, en ook wordt er, net zoals bij de Zutphensestraat, een fietspad boven de tunnel gemaakt.

Op de vraag naar de voortgang zegt Martijn Oosting van bouwer Hegeman: “De voortgang zit ‘m er vooral in dat we tunnelwanden en toeritten beetje bij beetje aan het opbouwen zijn. Ook het dek voor het spoordeel wordt nu aan gewerkt. Momenteel wordt dus aan de bovenkant gewerkt. We hebben inmiddels een groot deel van het zand afgevoerd. Mooi nieuws is ook dat de aggregaten niet meer draaien, omdat we (eindelijke) een stroomaansluiting hebben.

In september en oktober vinden er twee zogenaamde treinvrije periodes plaats. De eerste is ter voorbereiding op de tweede. Tijdens de eerste worden een aantal werkzaamheden aan het spoor uitgevoerd. De tweede is het moment dat de tunnelmoot op z’n plek wordt gelegd.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.000 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!