Help de bevolking van Oekraïne

Innosquad: Ondernemers voor ondernemers in Apeldoorn

Zaterdag 2 juli 2011

Door Frans Sijtsma

Al enige tijd zijn ze actief in Utrecht, maar gelukkig komen ze nu ook naar Apeldoorn.

Ik heb het over de mensen van Cotnet/Innosquad.

 

De vaste overtuiging dat innovatie vanuit ondernemers moet komen, en dat andere ondernemers ze daar het beste bij kunnen helpen ligt ten grondslag aan dit vrijwilligers-initiatief om starters en groeiende ondernemingen verder te helpen.

Wat is #Innosquad?

Ze zeggen het zelf als volgt:

Het duurt gemiddeld 5 tot 7 jaar om van een innovatie, of van een innovatief bedrijf, een succes te maken, als dat al lukt.

Ondernemers zitten met veel vragen: Is mijn innovatie sterk genoeg om die investering te rechtvaardigen? Is het traject te bespoedigen? Hoe komt ik aan partners en geld om de innovatie te ontwikkelen en op de markt te brengen? Kan ik dat zelf? Hoe doe ik dat?

Allemaal vragen waar innovatieve ondernemers mee zitten.

De antwoorden bedenk je niet. Die komen met de jaren. Jaren van ploeteren en modderen.
Ervaringen delen met entrepreneurs die het traject meerdere malen doorlopen hebben kan het traject van idee naar markt met maanden zo niet jaren verkorten.

Wat heeft #InnoSquad te bieden?

  • Speed-up sessies (uurtje sparren met ervaren ondernemers en investeerders op vrijdag)
  • Businessplan reviews (uitgebreide feedback op business plan en strategie)
  • Strategie sessies (Intensieve sessie/training van één of meer dagen voor ondernemer(s), partners en eventuele aandeelhouders met het doel to komen tot een heldere groeistrategie, focus en samenwerking)
  • Participaties (ervaren en ondernemers en investeerders doen “mee” met de ontwikkeling van de onderneming voor aandelen)

Innosquad in Apeldoorn van september

Als gezegd gaat Innosquad vanaf september van start in Apeldoorn. Gijs Zijlstra, zelf ervaren ondernemer, zal op het kantoor van de KvK aan de Chr. Geurtsweg eens per maand als aanspreekpunt fungeren.

Naast hem zijn betrokken leden onder andere Nico Schouten, Nils de Witte en FD-columniste Karen Romme (ook bekend van de Calimeromarketingboeken)

Cotnet (community of talents network) / Innosquad is ook als groep op LinkedIn te vinden

Meer lezen over de achtergrond van Innosquad kan hier

Ik ken een aantal mensen achter Innosquad, omdat ze ook actief zijn op ondernemersforum Higherlevel, en kan op basis daarvan alleen maar iedere innovatieve ondernemer en wannabe ondernemer in Apeldoorn adviseren om gebruik te maken van de diensten die Innosquad gratis aanbiedt.

Doen!

Een goed netwerk is voor iedere ondernemer van belang. Een netwerk met ervaring, innovatiekracht en idealisme  is onontbeerlijk.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Meer lezen over stad

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?