Inschrijving Cultuur bij je Buur gestart

Vrijdag 4 december 2015

Door Redactie

In het weekend van 16 en 17 april 2016 komt er voor het derde jaar op rij een ‘Cultuur bij je buur’ in Apeldoorn. Twee middagen vol korte optredens en voorstellingen van vooral Apeldoornse (amateur)artiesten en kunstenaars, maar niet op de geijkte plaatsen. De inschrijving is deze week van start gegaan via de website www.cultuurbijjebuur.nl.

Hoe werkt het

Via de website bieden artiesten zich aan om in dat weekend gratis te komen spelen of exposeren. Inwoners van Apeldoorn bieden vervolgens een plek aan waar dat kan. Zij zijn gastheer of -vrouw in huiskamers, achtertuinen, bedrijfskantines, verzorgingshuizen en winkels. Overal, behalve op een regulier podium. De optredens die hier uit voortkomen zijn openbaar, gratis toegankelijk en ‘om de hoek’. Ze bieden Apeldoorn de gelegenheid te laten zien hoe gastvrij de stad en de dorpen zijn. In de editie van 2015 hebben een kleine 50 artiesten zich ingeschreven en telden we zo’n 140 optredens in het weekend!

Groei

Het evenement is nog jong en groeit elk jaar. In aantallen deelnemers en bezoekers, maar ook in vormgeving en invulling. De woordvoeder meldt dat er bijvoorbeeld dit jaar extra aandacht wordt geschonken aan hoe gastheren/vrouwen en artiesten ook zelf meer kunnen doen aan de promotie van hun optredens.

De organisatoren hopen van harte dat “we uitgroeien tot het cultuur-bij-je-buurste evenement van Apeldoorn!”.

Contact

Cultuur bij je buur is een project van Spektakel, het Servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn (onderdeel van Markant) en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente, het Rabobank Coöperatiefonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie is te vinden op de website of direct bij projectmedewerker Mari van Helvoort via (055) 5219355 of mari.van.helvoort@spektakelapeldoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Elke maandag onze Apeldoornse verhalen in jouw inbox
De beste berichten en verhalen geselecteerd door onze redactie
Meer dan 2.300 Apeldoorners gingen je voor
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer lezen over stad

REACTIES

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!